• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οργισμένη απάντηση Υπ.Προστασίας του Πολίτη προς ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς κάνατε τη χώρα Hot-spot, δεν μπορείτε να μιλάτε (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργισμένη απάντηση Υπ.Προστασίας του Πολίτη προς ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς κάνατε τη χώρα Hot-spot, δεν μπορείτε να μιλάτε (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ του Σάββατο,

εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε, κάνοντας λόγο για…καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης.

Σήμερα Κυριακή, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε μια ανακοίνωση που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Σε αυτή, κατηγορείται η προηγούμενη κυβέρνηση πως έκανε τη χώρα ένα απέραντο Hotspot, με άθλιες δομές φιλοξενίας.

Επίσης τονίζεται, πως δεν ακολουθήθηκε καμία πολιτική όσον αφορά το μεταναστευτικό, εκτός από αυτή των ανοιχτών συνόρων που έκανε τα σύνορα «σουρωτήρι».

Γίνεται μάλιστα αναφορά για «πολλές απορίες νομιμότητας», αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε «έκτακτες ή άτυπες διαδικασίες, που οδήγησαν σε ανεξέλεγκτη ροή χρήματος και παρατυπίες».

Ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπ.Προστασίας του Πολίτη, μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ.

Στο τέλος του εγγράφου, το υπουργείο τονίζει ότι «το σύστημα διαχείρισης είναι ανύπαρκτο, με άγνωστο αριθμό παρανόμως διαμενόντων στη χώρα, με σύνορα «σουρωτήρι», χωρίς βασικές υποδομές και τεχνολογικά εργαλεία διαχείρισης/εποπτείας των θαλάσσιων ροών, με ανθρώπους ευάλωτους που καταλήγουν να γίνονται έρμαια των εγκληματικών οργανώσεων.

Και συνεχίζει: «Αυτή την αδιέξοδη κατάσταση δεν μπορεί να ανεχθεί η Ελλάδα. Αυτή την κατάσταση έρχεται να ανατρέψει η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αυτά αλλάζει η δουλειά μας και όσα θα ακολουθήσουν…».

Στη συνέχεια, ως απάντηση, η Κουμουνδούρου, εξέδωσε δική της ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για λασπολογία, άγνοια και υποκρισία. Τα 12 σημεία με τα οποία το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δείχνουν τόσο την άγνοια αλλά και την υποκρισία με την οποία η Ν.Δ. διαχειρίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα, σημειώνει.

«Όσο η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο το αναγάγει μόνο σε εθνικό ή διμερές πρόβλημα με την Τουρκία, όσο ιδίως αντιλαμβάνεται τη μετανάστευση ως την «μεγαλύτερη απειλή», όπως άλλωστε την χαρακτήρισε στις προγραμματικές δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φυσικά και δεν περιμένουμε να κατανοήσει ούτε να συμφωνήσει με τις πολιτικές που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει.

«Δεν δικαιούται όμως ούτε να κουνάει το δάχτυλο, ούτε πολύ περισσότερο να παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων και της ελληνικής κοινωνίας», σημειώνει με θράσος.

Τέλος σημειώνει πως «δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. θα μας βρει απέναντι σε κάθε πολιτική που θα φέρει εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».

Είναι να απορεί κανείς με τον παραλογισμό που επικρατεί. Οι υπαίτιοι για τα χάλια της χώρας μας, θέλουν να βγουν και από πάνω, λέγοντας στην κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να συμμαζέψει τα σπασμένα, «δεν δικαιούστε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

Τα σχόλια δικά σας!

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...