μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».
«Η νέα ταυτότητα είναι μία υποχρέωση για να μπορεί η χώρα να συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες ασφαλείας, που -και στην Ευρώπη- με κανονισμούς και με οδηγίες έχουν ψηφιστεί και διεθνώς είναι απαραίτητες για να μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια και να μην μας κοιτάζουν με «μισό μάτι» όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου ενώ επανέλαβε ότι από το 2026 και μετά όλες οι παλαιού τύπου ταυτότητες θα πάψουν να ισχύουν.
Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι είναι και μια μεταρρύθμιση για την ελληνική Πολιτεία, σημειώνοντας ότι οι νέες ταυτότητες είναι ένα έγγραφο που δεν παραχαράσσεται, δεν χακάρεται, δεν θα μπορούν να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα. Επίσης για ακόμα μια φορά ξεκαθάρισε πως τα νέα δελτία δεν έχουν ούτε γεωντοπισμό ούτε γεωχωρικά «…δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά τα περίεργα και τα μυστήρια που λένε κάποιοι».
Παράλληλα απευθυνόμενος σε όσους ανησυχούν για θέματα του σεβασμού της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δικαιωμάτων κ.λπ.,τόνισε ότι οι καινούριες ταυτότητες εκδίδονται με βάση τις οδηγίες, τις προδιαγραφές και το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.. «Αν η Ε.Ε. για ένα πράγμα φημίζεται, είναι για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών» σημείωσε σχετικά.
(απεμπε – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δύο ουκρανικά drones φέρονται να επιτέθηκαν σε σημαντικό ρωσικό πετροχημικό συγκρότημα
- Περού: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα δελφινιού ηλικίας 12 εκατομμυρίων ετών
- Μητσοτάκης από Λήμνο για ΦΠΑ σε νησιά κάτω το 20.000 κατοίκων: «Νομίζω ότι διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία»
- Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για τη φωτιά στο Γηροκομείο
- Πιέζεται ο Μακρόν! Τι συμβαίνει στην Γαλλία
- Μια νέα μορφή διαβήτη προκαλεί ο υποσιτισμός – Αφορά κυρίως τις φτωχές χώρες
- Viral βίντεο δείχνει γυναίκες να γυμνάζονται με μπούρκες και χιτζάμπ μέσα σε γυμναστήριο!
- Αναβλήθηκε η δίκη του 32χρονου αλλοδαπού για τις σεξουαλικές επιθέσεις στο Αιγάλεω
- Ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου – Τι διεκδικεί
- Την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ
