Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση, αυτή την στιγμή

Η σημερινή κυβέρνηση, έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνάνε την χώρα από το 2015. Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολίτες είδαν πολλά και διάφορα. Ειδικά οι αντιδράσεις που προκάλεσε η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έχουν προηγούμενο, όπως δεν έχουν προηγούμενο και οι άσχημες εικόνες που είδαμε στην Θεσσαλονίκη, όταν τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε μικρά παιδιά. Η κυβέρνηση λοιπόν, γνωρίζει ότι η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται απέναντί της, οπότε δεν έχει και πολλές επιλογές στο τραπέζι.

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Όταν έρθει στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Καμμένος σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ρίχνει την κυβέρνηση, ώστε οι ΑΝΕΛ να καταφέρουν να πείσουν κάποιους ψηφοφόρους. Από την άλλη συμφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ να…παίξει αυτό το σενάριο, διότι όσο μένει στην εξουσία, χάνει ψηφοφόρους.

Εκλογές τον Ιανουάριο: Η κυβέρνηση αποφασίζει, να καθυστερήσει να εφαρμόσει τον νόμο για την μείωση των συντάξεων. Έρχεται σε εικονική σύγκρουση με τους δανειστές, μήπως και πείσει τους πολίτες, ότι παλεύει για τα δίκια του..λαού κλπ.

Τριπλές εκλογές τον Μάιο: Η κυβέρνηση μέχρι τότε θα έχει κάνει κάποιες προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ θα έχει καταφέρει ΙΣΩΣ να κάνει κάποιες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Με αυτό τον τρόπο ίσως καταφέρει να διαχειριστεί την επερχόμενη εκλογική ήττα.

Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019: Αν η κυβέρνηση το πάει, μέχρι τέλους θα υποστεί καταστροφική ήττα. Κάθε μέρα που περνάει, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φθείρονται όλο και πιο πολύ.

Όλα τα παραπάνω, είναι σενάρια λογικά τα οποία βασίζονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Τσίπρας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να επιβιώσει πολιτικά.