Οι Έλληνες μίλησαν: Τι πιστεύουν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και είναι ακόμη νωρίς, οι πολίτες δεν κρύβουν την εκτίμησή τους για την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη.

Στη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, φαίνεται πως οι επιλογές του πρωθυπουργού, καθώς και η κυβερνητική ατζέντα, έχουν κερδίσει τους ψηφοφόρους, οι οποίοι μετά από 4,5 χρόνια καταστροφής και αταξίας (ΣΥΡΙΖΑ), βλέπουν τη χώρα να επιστρέφει στην κανονικότητα.

Το 68% των ερωτηθέντων, απάντησε πως αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 21% έδωσε αρνητική ψήφο. Όπως λένε, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Κ.Μητσοτάκης χειρίζεται τα περισσότερα θέματα αλλά και με την ταχύτητά του πρωθυπουργού και των συνεργατών του ως προς την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Παράλληλα για την αξιωματική αντιπολίτευση οι εντυπώσεις δεν θα λέγαμε πως είναι θετικές, αφού σημειώνει όλο και πιο χαμηλές βαθμολογίες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο δείκτης οικονομικού κλίματος βρίσκεται στις +10 μονάδες, ενώ τον Ιούλιο, ήταν στις –24 μονάδες. Πριν γίνουν οι εκλογές δε είχε σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης των –33 μονάδων. Ακόμη, η παρουσία του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σχολιάστηκε θετικά από το 64% των πολιτών και αρνητικά από το 12%!

Στο ερώτημα:«προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Σε ό,τι αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι η Οικονομία (26%), Ανεργία (24%), Προσφυγικό (13%), Ιατρική (6%) (Παιδεία (5%)

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως ορισμένοι σίγουρα περίμεναν ακραίες ενέργειες από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα…ακύρωσή της Συμφωνίας των Πρεσπών και εύρεση άμεσης λύσης στο μεταναστευτικό και ως εκ τούτου δηλώνουν δυσαρεστημένοι με όσα βλέπουν ως τώρα.

Ωστόσο, ο Κ.Μητσοτάκης, ποτέ δεν υποσχέθηκε μαγικές λύσεις! Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος είχε δηλώσει πριν ακόμη κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, πως άπαξ και ψηφιζόταν δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να την ακυρώσουμε.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, σίγουρα απέχουμε πολύ από την επίλυσή του, ωστόσο έχουμε πλέον μια κυβέρνηση που δηλώνει πως πρέπει να γίνονται επιστροφές στην Τουρκία και όχι να στοιβάζονται όλοι οι μετανάστες εδώ, χωρίς κανένα έλεγχό, επ αόριστον!

Το τι θα γίνει θα το δούμε και το κρίνουμε, θυμίζουμε όμως, πως μιλάμε για μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία περίπου δυο μήνες και έχει λύσει σημαντικά για τη χώρα ζητήματα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε, ούτε καν προσέγγισε.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...