Ο Βαρουφάκης, δήλωσε ότι ήταν λάθος που εμπιστεύτηκε τον Τσίπρα (Βίντεο)

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της κυβέρνησης Τσίπρα, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ότι το μεγαλύτερό του λάθος, ήταν το ότι εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο βαρουφάκης σημείωσε ότι, μέχρι το 2032 δεν θα χρειαστεί να βγούμε στις αγορές. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, απάντησε και στις κατηγορίες, ότι κόστισε από 86 έως 200 δις στην ελληνική Οικονομία.

Αν έκλεινα τη συμφωνία τότε που δεν έκλεισε η κυβέρνηση Σαμαράμ θα παίρναμε 7,2 δισ.ευρώ και οι αποπληρωμές μόνο για το 2015 ήταν 22 δις άρα η σύγκρουση ήταν μονόδρομος.

Τι είπε για τον Πρωθυπουργό

Μου είπε ότι έχουμε λαϊκή εντολή να μην υπογράψουμε νέο μνημόνιο και ότι μέχρι τέλους θα πασχίζαμε για διασύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ.

Όταν για μια δεκαετία ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώνεται και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό, ναι μια λύση θα ήταν το εθνικό νόμισμα. Θεωρώ απαραίτητο για μια χώρα που βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση χρεοκοπίας να έχει ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών και να είναι προετοιμασμένη για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Εντός του ευρώ μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο αν προετοιμαστούμε για την δραχμή. Μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί από το 29% στο 20% η φορολογία των επιχειρήσεων στο 20% και να καταργηθεί η προπληρωμή φόρου, ώστε να λειτουργήσει η οικονομία και να γίνει ανταγωνιστικός ο ιδιωτικός τομέας αλλά και να υπάρξουν επενδύσεις.

Δείτε το βίντεο:

  • 110
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...