Ο Τ.Κουίκ αναζητά επενδύσεις για τις ελληνικές επιχείρησεις στην…Αφρική

Τη σπουδαιότητα της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στις συνεχώς αναπτυσσόμενες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, σε ημερίδα που διοργανώθηκε με αφορμή επικείμενη πολυμελή επιχειρηματική αποστολή στο Λάγος της Νιγηρίας.

Σε ανακοίνωσή του υφυπουργού, επισημαίνεται πως η Νιγηρία με 196 εκατομμύρια πληθυσμό, με άφθονους φυσικούς πόρους, είναι ο δωδέκατος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης των ΗΠΑ στην Υποσαχάρια Αφρική, καθώς και ότι κατατάσσεται 30η οικονομία στον κόσμο με το συνολικό ΑΕΠ για το 2016 να υπολογίζεται σε 1,66 τρισ. δολάρια ΗΠΑ, το μεγαλύτερο από οποιαδήποτε αφρικανική χώρα.

Η επιχειρηματική αποστολή, της οποίας επικεφαλής θα είναι ο κ. Κουίκ, θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου στο Λάγος, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, το Έλληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο και τον ΣΕΒΕ.

«Μετά την επιχειρηματική αποστολή σε Μοζαμβίκη, Νότια Αφρική και Μποτσουάνα πέρυσι τέτοια εποχή, ήρθε η σειρά της Νιγηρίας, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος γεωγραφικός χώρος της Υποσαχάριας Αφρικής για την προώθηση των οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας μας, κυρίως σε τομείς όπως: κατασκευές, μεταποίηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τεχνολογίες επικοινωνιών και πληροφορικής, τυποποίηση προϊόντων, υπηρεσίες υγείας και ναυτιλία» τόνισε ο κ. Κουίκ.

Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά περιθώρια για την προοπτική ανάπτυξης των διμερών εμπορικών συναλλαγών, «πολύ περισσότερο καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις όπου και αν δραστηριοποιηθήκαν στο εξωτερικό, απέδειξαν ότι είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη συνέπεια, την τεχνογνωσία, την ποιότητα, τις ανταγωνιστικές τιμές, την πιστή εκπλήρωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων και την προσφορά θέσεων εργασίας στον τοπικό πληθυσμό και ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας στις μητρικές τους εταιρείες στην Ελλάδα, λόγω της διεύρυνσης των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων».

Την εκδήλωση, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, χαιρέτισαν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος, το μέλος του ΣΕΒΕ Νίκος Βασιλείου, ο πρόεδρος του Έλληνο-Νιγηριανού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας Νίκος Γιαμάκης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Λεβέντης» στη Νιγηρία Μιχάλης Οικονομάκης και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Νιγηρίας στην Ελλάδα Folorunsho Ajadi.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu