• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Πολάκης «ξαναχτύπησε»: «Προφανώς και μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας ο κορονοϊός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πολάκης «ξαναχτύπησε»: «Προφανώς και μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας ο κορονοϊός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής κάλεσε ευθέως την ηγεσία του υπουργείου Yγείας να πάρει θέση δηλώνοντας ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από την θεία κοινωνία.

«Προφανώς και μεταδίδεται ο ιός με την θεία κοινωνία που θα πάμε τώρα στο αν η γη γυρίζει; Βγείτε και πάρτε θέση ανοιχτά ως υπουργείο. Αν επεκταθεί ο ιός θα είναι τεράστιο το ζόρι για την κοινωνία», είπε ο κ. Πολάκης αναφερόμενος ξανά στο θέμα της θείας κοινωνίας στο οποίο είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες.


Μάλιστα ο κ. Πολάκης  επιτέθηκε και κατά της κ. Γιαμαρέλλου που πρόσφατα δήλωσε ότι δεν υπάρχει μετάδοση του κορωνοϊού από τη θεία λειτουργία. «Ντρέπομαι για τη Γιαμαρέλου που ενώ ξέρει γράμματα λέει αυτά που λέει.»

Μάλιστα ο κ.Πολάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση της κυβέρνησης για σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα στην υγεία λέγοντας πως στα δύσκολα μόνο το δημόσιο σύστημα καλείται να προστατεύσει την χώρα.

«Οταν πέφτουν τα αγγούρια όταν σφίγγουν τα γάλατα τότε όλοι θέλουν το Δημόσιο. Το Δημόσιο σύστημα Υγείας είναι αυτό που θα σώσει τη χώρα από τον κορωνοϊό.»

Ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απάντησε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ότι θα διατεθούν από τα ιδιωτικά θεραπευτήρια μονάδες εντατικής θεραπείας

«Ο ιδιωτικός τομέας θα μας παραχωρήσει κλίνες εντατικής θεραπείας για να αντιμετωπίσουμε τα βαριά περιστατικά φυσικά και θα έχουμε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

(Iefimerida – φωτο:eurokinissi)