Επί της υποδοχής του υπουργού και της συνοδείας του στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης.
Εν συνεχεία, κατευθύνθηκε προς το Γραφείο του Μακαριωτάτου ο οποίος και τον καλωσόρισε. Τον υπουργό Παιδείας συνόδευσε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, και ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Δημάκης.
Στη συνάντηση παρέστη και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.
«Είναι χαρά και τιμή μου που θα συνεργαστούμε σε βάθος στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων μου με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους. Μια σχέση συναλληλίας που έρχεται να ωφελήσει και τη χώρα και τον Ελληνισμό», δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.
Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για πολλές εκκρεμότητες, μεγάλης και μικρής σημασίας, ενώ τόνισε ότι «Έχουμε όλη τη διάθεση με πολύ σεβασμό, γνωρίζοντας την εποχή που ζούμε και τα πρόβλημα που εμφανίζονται κάθε μέρα. Έχουμε τη διάθεση όλη η Ιεραρχία, όλη η Εκκλησία, να προχωρήσουμε μπροστά από κοινού», και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του υπουργού.
Η κατ’ ιδίαν συζήτηση των δύο πλευρών διήρκησε κάτι περισσότερο από μία ώρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Παιδείας, ο οποίος στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη διετέλεσε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είχε συνεργαστεί με την Εκκλησία της Ελλάδος στον τομέα της ψηφιοποίησης αρχείων και ιερών κειμηλίων καθώς και σε άλλους τομείς.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι εποικοδομητικές συνομιλίες Ρωσίας- ΗΠΑ στο Μαϊάμι θα συνεχιστούν σήμερα
- “Ενεργή Μάχη”: Οι δέκα βασικές αλλαγές που προωθούνται στο νέο ν/σ της Πολιτικής Προστασίας
- Ο… “ειρηνοποιός” Ερντογάν αυτοδιαψεύστηκε στην ίδια του την ομιλία
- Σαν σήμερα 21 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αν γίνει αυτό, τότε θα υπάρχει χρόνος για κάθε ηγετίσκο της Ε.Ε. να «αλλάξει γνώμη» για τον Πούτιν
- Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή – Οι έμποροι ελπίζουν οι γιορτές να λειτουργήσουν «διορθωτικά»
- Ξαφνικό μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι πάνω από 130χιλ. Αμερικανούς
- Οι ΗΠΑ κατάσχουν δεξαμενόπλοιο της Βενεζουέλας, που καταγγέλλει «κλοπή», vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Δεκεμβρίου
- Μέχρι και ο Μασκ “τα έχασε”: Χορευτές – Ρομπότ συνόδευσαν Κινέζο τραγουδιστή! vid









