• Αρχική
  • Άρθρα
  • O Παπαγγελόπουλος «αδειάζει» τον Παππά: «Φωνάξτε εκείνον για το ηχητικό – Δεν στοχοποίησα εγώ τη Μαρέβα»

O Παπαγγελόπουλος «αδειάζει» τον Παππά: «Φωνάξτε εκείνον για το ηχητικό – Δεν στοχοποίησα εγώ τη Μαρέβα»

Να τηρήσει σαφείς αποστάσεις απο το περιεχόμενο του συγκλονιστικού ηχητικού ντοκουμέντου με τον διάλογο του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή επιχειρεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με τα σχέδια στοχοποίησης της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι γι’ αυτό και ο κ. Νίκος Παππάς δεν ανέφερε το όνομά του όταν ζήτησε απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν ψευδείς καταγγελίες για την σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού.

«Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Όταν δε, ο κ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) του επισήμανε ότι με τον τρόπο αυτό «υιοθετεί» πλήρως το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, είπε «Εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση» και ακολούθησε ο διάλογος που ακολουθεί:

Κ. Καραγκούνης: Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς.
Δ. Παπαγγελόπουλος: Πάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;

Σύμφωνα με το protothema, ο κ. Παπαγγελόπουλος, είπε ότι το 2018 είχε υπάρξει έρευνα στην τακτική δικαιοσύνη μετά από καταγγελία περί δράσης «ισχυρού παράγοντα» που λειτουργεί με «Ρασπουτινικές μεθόδους».

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τότε, η κυρία Ελένη Ράικου κληθείσα να καταθέσει σχετικά είχε αναφέρει «Δεν εχω να καταθέσω τωρα τιποτε. Επιφυλάσσομαι για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου είχε υποστηρίξει στην προανακριτική ότι απέφυγε τότε να μιλήσει για την δράση του Ρασπούτιν καθώς «υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα “δεν το ανέχομαι”. Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα ως εδώ”».

Φωνάξτε τον Παππά

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου, δε, να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων για όσα λέει για τον ίδιο και για τις στενές του σχέσεις με την κυρία Τουλουπάκη ο Νίκος Παππάς, ζήτησε απο τα μέλη της προανακριτικής να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

«Τι ρωτάτε εμένα. Καλέστε τον κ. Παππά να του πείτε “άλλα λες εδω και άλλα εκεί”» είπε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να τηρήσει αποστάσεις.

Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

Κ.Καραγκούνης: Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με το ηχητικό, είπε οτι θα σας πει να καλέσετε τη «τύπισσα», εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε.
Δ.Παπαγγελόπουλος: Πού αποδεικνύεται ότι τα λέει ο κ. Παππάς;
Κ.Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή.
Δ.Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κύριο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ.Παππας είναι νέος και έχει αντοχές.

(φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •