• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Ν.Κοτζιάς προσέβαλε ANOIXTA πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για τις «Πρέσπες»: Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που προκαλεί την ΟΡΓΗ των Ελλήνων

Ο Ν.Κοτζιάς προσέβαλε ANOIXTA πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για τις «Πρέσπες»: Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που προκαλεί την ΟΡΓΗ των Ελλήνων

«Φασισταριά», «ακροδεξιούς» και «χουντικούς» χαρακτήρισε ο πρώην ΥΠΕΞ, όσους διαφώνησαν μαζί του.
Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Όλα έγιναν στο Μόναχο, σε εκδήλωση σχετικά με την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου μίλησε ο Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις «Πρέσπες», Έλληνες της Γερμανίας που παρακολουθούσαν, εξέφρασαν τη διαφωνία τους και τον διέκοψαν.

Τότε ο Ν.Κοτζιάς τους χαρακτήρισε «ακροδεξιούς», «φασισταριά» και «χουντικούς», ενώ καταφέρθηκε εναντίον ενός συγκεκριμένου ατόμου προς το οποίο είπε: «Άκου χουντικέ, βούλωσέ το και άκου».

Όπως χαρακτηριστικά ακούγεται στο βίντεο-ντοκουμέντο, ο πρώην ΥΠΕΞ είπε αναφερόμενος στο ίδιο πρόσωπο πως «δεν φοβήθηκα το στρατοδικείο στα δεκαεπτά μου, εσένα θα φοβηθώ

Όπως φαίνεται από τις εκφράσεις του, ο Ν.Κοτζιάς θεώρησε ότι οι πολίτες, μέλη μακεδονικών συλλόγων τον απείλησαν.

Τελικά η ένταση εκτονώθηκε όταν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους απομακρύνθηκαν από την αίθουσα.


Να θυμίσουμε σε όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου, πως αυτός ο άνθρωπος, που προσέβαλε με τέτοιες απρεπείς εκφράσεις Έλληνες πολίτες που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι εκείνος που χωρίς να ρωτήσει τους Έλληνες, την υπέγραψε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας και τη στήριξη του Πάνου Καμμένου (δεν ξεχνάμε τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και ως τούτου στη Συμφωνία των Πρεσπών).

Είναι επίσης ο ίδιος που πριν μερικούς μήνες, συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου είχε δηλώσει τα παρακάτω, υποστηρίζοντας πως δεν χρειάζεται να ρωτηθεί ο Ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε με δημοψήφισμα, ούτε φυσικά να γίνουν πρόωρες εκλογές.

«Να ρωτήσουμε τον λαό μας αν συμφωνεί να αλλάξει ένα τρίτο κράτος το όνομά του με διπλωματικά μέσα και χωρίς να έχει χάσει πόλεμο; Να αποφασίσει μια τρίτη κοινωνία, εκτός διπλωματίας, αν δέχεται τη μετονομασία μιας χώρας; Εγώ θα έλεγα: «Παν μέτρον άριστον». Δεν νομίζω ότι απαιτούνται πρόωρες εκλογές λόγω «Πρεσπών», ούτε δημοψήφισμα».

Νίκος Κοτζιάς 13/1/19


Τα σχόλια δικά σας.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •