Ο Μητσοτάκης απάντησε στο αν θα στείλουμε Leopard στην Ουκρανία!!

Αυτά λέει τώρα...Σε λίγο καιρό όμως;;;

Στο ζήτημα της αποστολής Leopard στην Ουκρανία αλλά και στα ελληνοτουρκικά, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ιαπωνία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σε συνέντευξή του στο «Nikkei Asia», ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας απάντησε:

«Δεν ανησυχώ για μία πιθανή σύγκρουση. Αλλά ανησυχώ για το γεγονός ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο αναθεωρητική και πιο επιθετική, κάτι που πιστεύω ότι δεν αρμόζει σε μια περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε μια ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία.

Αρκετά από όσα βλέπετε έχουν να κάνουν με την προεκλογική ρητορική από πλευράς της Τουρκίας αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η συνεχής πολεμοκαπηλία δηλητηριάζει την τουρκική κοινή γνώμη».

Απάντησε και για το αν η κυβέρνησή του θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 στο Κίεβο, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση:

«Έχουμε παράσχει σημαντική στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία όπως π.χ. με μεταγωγικά, αλλά δεν θα δώσουμε Leopard-2 για τον απλό λόγο ότι μας είναι απολύτως απαραίτητα για την αμυντική μας στρατηγική. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά, όχι σε βάρος των αμυντικών δυνατοτήτων μας».

Ωστόσο αυτά τα λέει τώρα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Εκ του αποτελέσματος θα δούμε τι θα συμβεί, καθώς η Ελλάδα αναδεικνύεται στις δυτικές χώρες με την μεγαλύτερη (αναλογικά) στρατιωτική συνεισφορά στην Ουκρανία.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί