• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Ο «μακεδονικός στρατός» «χτυπά» την κυβέρνηση – Ηχηρό «ράπισμα» λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο «μακεδονικός στρατός» «χτυπά» την κυβέρνηση – Ηχηρό «ράπισμα» λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Την ώρα που ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει λόγο για «μακεδονικό στρατό και κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν λόγο για «σύμφωνο συμβίωσης», αναφερόμενοι στην συμφωνία παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία», στις Πρέσπες, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB.

Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 22 έως 29 Ιουνίου 2018).

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,2%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 8,9%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,8%, Ενωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Ελληνες 1,8%, Ελληνική Λύση 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 3,4% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 7,2% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 8,6%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,7% απαντά η ΝΔ, το 25,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,3% κανένα κόμμα.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 46,9% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 26,8% απαντά ΝΔ.

Οι μισοί συμμετέχοντες βλέπουν νέο Μνημόνιο μετά τον Αύγουστο!

Όσον αφορά στο Σκοπιανό το 68,3% κρίνει αρνητικά και σίγουρα αρνητικά τη συμφωνία των Πρεσπών με μόλις το 12,8% να εκφράζει θετική άποψη. Τα νούμερα είναι σίγουρα υψηλότερο.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu