• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Ο Μ.Βορίδης «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Μ.Βορίδης «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης», το οποίο ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ο κ.Βορίδης, τάχθηκε ανοιχτά κατά της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηκηση.

Ο φόβος του Μ.Βορίδη για την καθιέρωση της απλής αναλογικής – Ακολουθούν οι δηλώσεις του βουλευτή

Νομοθετείτε την ακυβερνησία και την διαφθορά στους δήμους και δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε εκτός από το ιδεοληπτικό σας επιχείρημα της ισοτιμίας και ισονομίας της ψήφου.

Σχόλιο: Σε όποια χώρα εφαρμόστηκε η απλή αναλογική, βασίλευσε η ακυβερνησία (π.χ Γερμανία και Ιταλία)

Στη πραγματικότητα σήμερα νομοθετείτε με συγκεκριμένη διάταξη, τη συναλλαγή, τη μετακίνηση δημοτικών συμβούλων από παράταξη σε παράταξη και τον ορισμό αντιδημάρχου και αντιπεριφερειάρχη από άλλη παράταξη.
Είναι ξεκάθαρο τι γίνεται και είναι ξεκάθαρες και οι συνέπειες.

Εξυπηρετείται μικροκομματικές στοχεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να δώσει στους λίγους αυτοδιοικητικούς του ρόλο μέσα από το ξεχαρβάλωμα της.

Σχόλιο: Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει μια κόντρα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ.Βορίδη να λέει ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μικροπολιτικά παιχνίδια.

Δεν σας απασχολούν τα κρίσιμα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η γραφειοκρατία, το πολυδαίδαλο των αρμοδιοτήτων, η διαχείριση των απορριμμάτων, η υποχρηματοδότηση. Σε αυτά μηδέν οι παρεμβάσεις σας.
Τι είπε για την τροπολογία που έγινε δεκτή, η οποία επιτρέπει τις ταυτόχρονες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των Ευρωεκλογών.

Είναι απλό, ξεκάθαρο, ότι εκείνο που γίνεται σήμερα δεν είναι γιατί συνεκτιμήσατε τα συνταγματικά επιχειρήματα που έχουν βάση, αλλά γιατί βρίσκεστε σε πανικό, σε αποδρομή, σε κατάρρευση. Εργαλοποιείτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αισχρό και απαράδεκτο τρόπο. Εμείς αρνούμαστε να συμπράξουμε σε αυτή την ιταμή τακτική.

Αναφέρθηκε και στο δικαίωμα ψήφου (για τους Έλληνες του εξωτερικού)

Εμάς η θέση μας είναι πάγια και σταθερή για την κατάτμηση. Από τη στιγμή που και εσείς υποστηρίζετε την ψήφο για τους απόδημους και συμφωνούμε σε αυτά τα δύο, ελάτε να τα δούμε μαζί και αφού είμαστε έτοιμοι να γίνει μια συνολική ενιαία παρέμβαση στο νόμο. Γιατί αρνείστε ένα ζήτημα που αφορά την ισοτιμία και την ισονομία για να ψηφίζουν στο τόπο διαμονής τους οι κάτοικοι του εξωτερικού; Εμείς θα ξανακαταθέσουμε τροπολογία για να δούμε που θα σταματήσει η υποκρισία.

Ο κ.Βορίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτεθεί στην ελεύθερη δημοσιογραφία

Η αντίδραση σας είναι όποιος δεν σας χειροκροτά πρέπει να χειραγωγηθεί. Ποτέ ξανά κυβέρνηση δεν είχε στόχο τα μέσα και τους δημοσιογράφους με τον τρόπο που το κάνετε εσείς. Έχετε συνηθίσει στην στρατευμένη δημοσιογραφία Αυτή είναι η αντίληψη σας.

Συμπέρασμα

Τα δύο μεγάλα κόμματα, τα χωρίζει ένα τεράστιο ιδεολογικό χάος. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν πλέον να τα «βρουν» ούτε στα πιο απλά ζητήματα. Από την μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία πιστεύει ότι η ΝΔ κλείνει το μάτι προς τον Εθνικισμό και από την άλλη πλευρά βρίσκεται η ΝΔ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu