Το κεντρικό θέμα της Υπουργικής Διάσκεψης είναι η εξεύρεση νέων «εργαλείων» με στόχο μία ανθεκτική και βιώσιμη παγκόσμια ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και την καινοτομία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι στρατηγικές για την αναδιάρθρωση του εμπορίου και για την αντιμετώπιση οικονομικών, ενεργειακών και περιβαλλοντικών κρίσεων. Θα εξεταστούν, επίσης, ο διεθνής ρόλος του ΟΟΣΑ, η αξιοποίηση της ψηφιακής οικονομίας και η διεθνής συνεργασία για τη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο υπουργός θα συμμετάσχει στην Υπουργική Ολομέλεια με θέμα συζήτησης τα πορίσματα και τις συστάσεις πολιτικής της έκθεσης Οικονομικών Προοπτικών του ΟΟΣΑ (OECD Economic Outlook). Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα παρέμβει στη συνεδρίαση «Παγκόσμιες σχέσεις και διεύρυνση του ΟΟΣΑ». Τα κράτη- μέλη και η ΕΕ θα συζητήσουν την περαιτέρω διάδοση των βέλτιστων πρακτικών του ΟΟΣΑ, εστιάζοντας στη διεύρυνση και τις διαδικασίες προσχώρησης στον Οργανισμό.
Παράλληλα, θα είναι βασικός ομιλητής (Lead Speaker) σε ειδική υπουργική συνεδρίαση με θέμα την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Στη συζήτηση θα εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης των ιδιωτικών επενδύσεων στην ψηφιακή οικονομία, ιδίως των άμεσων ξένων επενδύσεων, ενώ θα γίνει ανταλλαγή καλών πρακτικών σχετικά με μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που προωθούν την καινοτομία.
Στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης, ο κ. Πιερρακάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Mathias Cormann.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άμπου Ντάμπι: Δώδεκα τραυματίες από θραύσματα έπειτα από αναχαίτιση επίθεσης από αέρος
- Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενο και τρίτο άτομο
- Μακρόν: «Πρέπει να χτίσουμε μία Νέα Τάξη» – Vid
- Άνδρας σε παραλία… ορμάει πάνω σε λευκό καρχαρία! Αυτός είναι ο λόγος, vid
- Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση καταρρέει
- Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παράταση της μείωσης των φόρων στα καύσιμα
- Το Κίεβο λέει πως η Ουκρανία αποτέλεσε στόχο σχεδόν 500 ρωσικών drones και πυραύλων
- Άκης Σκέρτσος: Τι μένει καθαρά στην τσέπη ενός νέου εργαζόμενου μετά τα μέτρα ενίσχυσης των εισοδημάτων
- Το Ιράν θα πρέπει “να συνάψει συμφωνία” με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ Ζαρίφ
- Στη φυλακή ο 54χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο μητέρας και αδελφής στου Ζωγράφου









