Ο Κοντονής κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ για ακροδεξιά ρητορεία: «Τώρα κατάλαβα γιατί έφυγε το Ποτάμι»

Αγρια αντιπαράθεση ξέσπασε στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαράς Κεφαλιδου.

 

Αφορμή οι προτάσεις χάριτος που εισηγήθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης και έκανε δεκτές ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για περιπτώσεις νεαρών ατόμων που είχαν υποπέσει σε παράνομες πράξεις.

Στις επικρίσεις της κ. Κεφαλίδου ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης προβαίνει σε αυτές τις πράξεις χάριτος για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κομματική πελατεία ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε την κ. Κεφαλίδου για «ακροδεξιά και φασίζουσα ρητορεία», την χαρακτήρισε «θηλυκό Ιαβέρη» ενώ έκανε μια μάλλον άκομψη παρέμβαση στα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής.

«Αντιλαμβάνομαι τώρα γιατί το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτά που άκουσα έμοιαζαν ακροδεξιά και φασίζουσα ρητορεία παρά λόγος από ένα προοδευτικό κόμμα» είπε ο υπ. Δικαιοσύνης.

Απαντώντας στις επικρίσεις της Χαράς Κεφαλίδου είπε χαρακτηριστικά: «Η πρώτη περίπτωση ήταν ένα νεαρό παιδί 23 ετών το οποίο το 2008 υπέπεσε στο αδίκημα της κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, επρόκειτο περί κάνναβης. Τιμωρήθηκε για την πράξη του από το δικαστήριο και από το 2008 δεν υπέπεσε ποτέ άλλοτε σε κανένα αδίκημα. Το συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά όπως ομόφωνες ήταν και οι εισηγήσεις και του εισαγγελία του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση και του ειδικού εισηγητή του υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δεύτερη περίπτωση είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική, είχαμε το αδίκημα της κλοπής κατ’ εξακολούθηση, είχε κλαπεί ρούχο αξίας 70 ευρώ και ρολόι αξίας 39 €. Είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή σε ένα παιδί 20 χρονών το 2007. Το δικαστήριο του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και από τότε δεν τέλεσε κανένα άλλο αδίκημα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού παρουσίασε τα περιστατικά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Κεφαλίδου κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά και φασίζουσα ρητορεία».

«Αντιλαμβάνομαι τώρα γιατί το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτά που άκουσα έμοιαζαν ακροδεξιά και φασίζουσα ρητορεία παρά λόγος από ένα προοδευτικό κόμμα. Είχαμε έναν “θηλυκό Ιαβέρη” ο οποίος κυνηγάει παιδιά 20 ετών επειδή υπέπεσαν σε ένα αδίκημα, αστείο αδίκημα για το οποίο τιμωρήθηκαν με 30 μέρες φυλακή. Δεν τους χαρίστηκε η ποινή ήρθησαν ή κατά νόμο συνέπειες για να μπορούν αυτά τα παιδιά όπως αυτό που έκλεψε ένα ρούχο 70 € να μη στιγματιστεί για όλη του τη ζωή και να βρει μια δουλειά».

Η κ. Κεφαλίδου επέμεινε στις καταγγελίες της και ανέφερε ότι όσοι πήραν χάρη θα έχουν αιώνια ευγνωμοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι βρήκε μία πατέντα για να αποκτήσει νέους ψηφοφόρους.

«Υπάρχει καταχρηστική εφαρμογή του εξαιρετικού μέτρου που ονομάζετε απονομή χάριτος. Εμείς ποτέ δεν λάβαμε τις αποφάσεις αυτές, έχετε μόνο εσείς πρόσβαση δεν είναι δημόσια έγγραφα οι εκλεγμένοι βουλευτές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση; Εσείς φαίνεται πως έχετε βρει μία καινοτόμο λύση να λύσετε και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αφού πολιτογραφείται Ελληνες αναξιοπαθούντες κλέφτες απατεώνες, πλαστογράφους από γειτονικές χώρες. Τους χαρίζεται τα υπόλοιπα των ποινών τους, ξεπλένετε τις καταδίκες διά της απονομής χάριτος και τους δίνετε και την δυνατότητα εργασίας στην γαλαντόμα χώρα μας σε τομείς του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και σε αντικείμενα και σε επαγγέλματα που η εντιμότητα και το λευκό ποινικό μετρό έχουν λόγο ύπαρξης. Διευκολύνετε αυτούς που έχουν καταδικαστεί με τη βούλα του δικαστηρίου για κλοπές και τους κάνετε νοσηλευτές και γιατρούς. Βρήκατε την πατέντα για την προσέλκυση νέου αίματος ψηφοφόρων. Οι άνθρωποι που τους διευκολύνεται τώρα με την απονομή χάριτος και τους δίνετε μία χώρα και μία καλή δουλειά δεν θα ξεχάσουν ποτέ την χάρη που τους κάνετε. Κλέφτες και απατεώνες είναι αχάριστοι δεν είναι».

Ο κ. Κοντονής στην απάντηση του αντέδρασε ακόμα πιο έντονα στα όσα είπε η κ. Κεφαλίδου λέγοντας πως όσα ακούστηκαν σε αυτή την αίθουσα δεν τιμούν κανένα δημοκρατικό βουλευτή και πως όσοι στο κίνημα αλλαγής μιλούν για δεύτερη ευκαιρία και επανένταξη αυτών των ατόμων στην κοινωνία μιλούν υποκριτικά.

«Είχαμε μία κοπέλα που κατηγορήθηκε για απόπειρα κλοπής, ήταν μία κοπέλα που είχε στην πλάτη της μία οικογένεια τέσσερα ή πέντε ανήλικα αδέλφια που είχαν χάσει τον πατέρα τους και η μητέρα τους τους είχε εγκαταλείψει και έκανε αυτό το αδίκημα. Και τι ζήτησε αυτή η κοπέλα; Ζήτησε να διοριστεί στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών.

Να μαζεύει τα σκουπίδια δηλαδή . Και εσείς λέτε ότι η προηγούμενη πράξη της θα πρέπει να είναι εσαεί στίγμα για έναν άνθρωπο που θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς. Κατά τα άλλα είναι υποκρισία όσα λέτε για επανένταξη στην κοινωνία.

Οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες που υπάρχουν ανάμεσα μας δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία σε κανέναν συνάνθρωπό μας,θα έρχονται πάντα εδώ για να λένε για το στίγμα που αφήνει μια παράνομη πράξη και θα ισχυρίζονται ότι ποτέ αυτό το στίγμα δεν πρέπει να αρθεί. Όλα αυτά είναι ακροδεξιά ρητορεία που δεν περίμενα ποτέ να ακούσω από ένα προοδευτικό κόμμα, είναι ισχυρισμοί που δεν τιμούν κανένα σε αυτή την την αίθουσα και δεν περίμενα ποτέ να τους ακούσω από την κ. συνάδελφο».

 

(iefimerida)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...