Ο Κλεισθένης έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σύστημα

Ο «Κλεισθένης» έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σύστημα

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» προβλέπει την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πολιτικό σύστημα για ακόμα μια φορά εμφανίζεται διαιρεμένο. Τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βρίσκονται στα «μαχαίρια».

Από την μια υπάρχει η κυβέρνηση, η οποία στηρίζει με «νύχια και με δόντια» το νομοσχέδιο και από την άλλη υπάρχουν τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία δεν βλέπουν με «καλό μάτι» τον Κλεισθένη.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αλλά και για τις αντιδράσεις που έχει φέρει

Όταν μιλάμε για αυτοδιοίκηση πρέπει να μιλάμε για έργα ούτε γενικά και αόριστα για τις αρμοδιότητες, που δεν ξεκαθαρίστηκαν ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι με κριτήρια κομματικά, αλλά για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό το αυτονόητο είναι επαναστατικό, διότι υπήρξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες λειτούργησαν με κομματικά κριτήρια για να δούμε ποιός εργαλειοποιεί την αυτοδιοίκηση. Διότι αυτή η εργαλειοποίηση για την αυτοδιοίκηση, δεν είναι άλλη από αυτή που εσείς έχετε και προσεγγίζετε τα θέματα του εκλογικού συστήματος στην βάση αναπαραγωγής ενός κεντρικού πολιτικού συστήματος εξουσίας. Γι’ αυτό δεν θέλετε να αγγίξουμε τα θέματα της απλής αναλογικής, πέρα από όλα τα υπόλοιπα και το ονομάζετε ‘ιδεοληψία’. Είναι ιδεοληψία η Δημοκρατία; Είναι σκοπός και στόχος. Ισχυρές διοικήσεις είναι αυτές που προκύπτουν όχι από ένα παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα, αλλά με γνήσιες κοινωνικές πλειοψηφίες. Να πάρετε αποστάσεις από αυτούς που υποτιμούν το θέμα της Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη επίσης τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου

Σας αρέσει η αναταραχή και νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από την κατάρρευσή σας που έρχεται, διότι δεν φτάνουν πια τα ταξίματα και οι υποσχέσεις για να ανακάμψετε

Αντίθετη και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το «σύνθημα” της ΚΕΔΕ:

Διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις Ζωές μας.

Ο Μ.Βορίδης τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου

Νομοθετείτε την ακυβερνησία και την διαφθορά στους δήμους και δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε εκτός από το ιδεοληπτικό σας επιχείρημα της ισοτιμίας και ισονομίας της ψήφου.

Επίθεση του κ.Χατζηδάκη στην κυβέρνηση

Ο κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» και είπε: Ποιός είναι σε δύσκολη θέση, αυτός που το προτείνει, ή αυτός που το επαναπροτείνει και το φέρνει καθυστερημένα και ευκαιριακά;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu