Ο Κατρούγκαλος επανέφερε το «λεφτά υπάρχουν» – Δείτε τι δήλωσε

«Για καλούς σκοπούς λεφτά πρέπει να υπάρχουν, αλλιώς δεν κάνει καλά τη δουλεία του το κράτος»,

σχολίασε αναφερόμενος στις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος

Όπως είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σύμφωνα με το protothema, «η οικονομία πάει καλά. Ενώ διατηρούμε τα οικονομικά μας σταθερά, έχουμε το δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε κάτι καλό για την κοινωνία. Είμαστε στο καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας, έτσι δεν μπορεί να δώσει κανείς χρήματα που δεν υπάρχουν».

Μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμο και τη μισθοδοσία των κληρικών, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε: «H εφαρμογή όλων αυτών απορρέει από την αλλαγή που θα κάνουμε στο Σύνταγμα για θρησκευτική ουδετερότητα. Δεν θα μπορούσαν με αυτή την αλλαγή να πληρώνονται οι κληρικοί από το κράτος. Καταλήξαμε, ότι υπάρχει η περιουσία της Εκκλησίας που δεν έχει καταγραφεί, για να μην γίνουν τα πράγματα ερασιτεχνικά, θα γίνει η καταγραφή της.

Έχουμε 22 Μητροπόλεις που έχουν ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα και θα ακολουθήσουν και άλλες. Επειδή δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα, πόσα χρήματα θα προκύπτουν από την εκμετάλλευση της περιουσίας για αυτό υπάρχει η χρηματοδότηση».

Αναφερόμενος στο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης, προσδιόρισε ότι, περίπου σε δυο μήνες θα έρθει πρώτα στη Βουλή. Όπως είπε, μπορεί να καλέσει ο πρωθυπουργός και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

«Τώρα δεν είμαι αναπληρωτής υπουργού, είμαι αναπληρωτής πρωθυπουργού», είπε αστειευόμενος για το γεγονός ότι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται και στην θέση του υπουργού των Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...