• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Χρυσοχοϊδης τελειώνει τους μπαχαλάκηδες: «Έχετε 15 μέρες…»- Το τελεσίγραφο και η απίστευτη απάντηση του Ρουβίκωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Χρυσοχοϊδης τελειώνει τους μπαχαλάκηδες: «Έχετε 15 μέρες…»- Το τελεσίγραφο και η απίστευτη απάντηση του Ρουβίκωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ώρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

κάλεσε τους απανταχού μπαχαλάκηδες, να εκκενώσουν τα κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, που έχουν καταλάβει παράνομα, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση, ενώ διευκρινίζεται, πως «εάν τα κτίρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση-τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

»Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπ

Ο γνωστός αναρχικός σύλλογος Ρουβίκωνας δεν άργησε να απαντήσει. «Αιτία πολέμου» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως μπορεί κανείς να δεί μάλιστα, δημοσίευσε φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ, στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων.

Θυμίζουμε πως φέτος στην πορεία του Πολυτεχνείου δεν έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της όπως θα έπρεπε. Υπήρχαν συλλήψεις, προσαγωγές, αλλά και…μπόλικο ξύλο στους μπαχαλάκηδες που είχαν προηγουμένως επιτεθεί στα ΜΑΤ, όπως είδαμε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •