• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Αλ.Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ – Σε δύσκολη θέση ο κ.Καμμένος

Ο Αλ.Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ – Σε δύσκολη θέση ο κ.Καμμένος

Αύριο στις 14.30, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ερντογάν,

στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες. Ο Αλ.Τσίπρας φτάνει σήμερα στην Βελγική πρωτεύουσα με «γεμάτες τις βαλίτσες» αφού υπάρχουν πολλά ζητήματα, τα οποία «τρέχουν».

Τον κ.Τσίπρα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Αν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων με το όνομα Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, ο κ.Καμμένος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς θα πρέπει να υπογράψει (ότι τα Σκόπια θα εισέλθουν στην συμμαχία με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, που ο κ.Καμμένος δεν θεωρεί καλό). Ο κ.Καμμένος πολλές φορές, έχει εκφράσει την αντίθεσή του στο ζήτημα της ονομασίας των γειτόνων αλλά μέχρι τώρα, δεν είχε αναγκαστεί να λάβει ξεκάθαρη θέση (“σε επίπεδο κορυφής”).

Αν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ένταξη των γειτόνων με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, ο κ.Καμμένος τι θα κάνει;

Από την άλλη πλευρά, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρέπει να πιάσει στα “χέρια του” το κρίσιμο ζήτημα , της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών. Είναι σίγουρο ότι ο Αλ.Τσίπρας θα θέσει το θέμα απευθείας στον Ερντογάν, ο οποίος πλέον είναι παντοδύναμος μέσα στην χώρα του.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Τετάρτη 11 Ιουλίου

14:30-Σύνοδος Κορυφής με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας αλλά και τον επιμερισμό βαρών, που «ταλανίζει» τον Τραμπ.

19:30-Δείπνο εργασίας

Πέμπτη 12 Ιουλίου

08:45-Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

10:30-Σύνοδος για το Αφγανιστάν.

14:30–Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας.