• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Α.Τσίπρας παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου – «Άντε γεια» του φώναξαν πολίτες- Γιατί χαιρέτησε γρήγορα τον Κ.Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Α.Τσίπρας παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου – «Άντε γεια» του φώναξαν πολίτες- Γιατί χαιρέτησε γρήγορα τον Κ.Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα κυβέρνηση ξεκινά...

Ολοκληρώθηκε η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου και η αλλαγή σκυτάλης από τον Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την θρησκευτική ορκωμοσία του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τον κ. Μητσοτάκη περίμενε έξω στην είσοδο του Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Με… χαμόγελο που έδειχνε ενόχληση για την ήττα και διάθεση να «ξεμπερδεύει» γρήγορα, ο Α.Τσίπρας χαιρέτησε μεν, τον Κ.Μητσοτάκη, ωστόσο, αυτό το έπραξε για λίγα μόλις δευτερόλεπτα προκαλώντας «μουρμουρητά» στους ρεπόρτερ και φωτογράφους που βρίσκονται εκεί.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να βγάλει προς τα έξω «πολιτικό πολιτισμό», όπως τον ονόμασε, προκειμένου να στείλει μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αλλάζει» και «σοβαρεύει», έτσι ώστε να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, η πικρία του δεν τον άφησε να το κάνει σωστά.

Στην συνέχεια ο Α.Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, με αμάξι, και η νέα κυβέρνηση ξεκινά το έργο της.

Κατά την έξοδο του κ. Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου, πολίτες φώναζαν «άντε γεια», ενώ αμέσως μετά, στο κτίριο εισήλθε και η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα. 

ΦΩΤΟ eurokinissi