Ντόρα κατά Σαμαρά: Αυτά δήλωσε

ntora
«Δεν θα τον ακολουθήσει κανένας»

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός, λέγοντας με νόημα ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που θα διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας χθες το βράδυ στο Αction24 και στην εκπομπή «Αντιθέσεις» ανέφερε αρχικά: «Οι διαχρονικές απόψεις του κ.Σαμαρά είναι γνωστές, τις έχει καταθέσει και δυο και τρεις και πέντε φορές. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, επειδή έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε πολλούς τέως πρωθυπουργούς, έχουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν την άποψή τους, είτε αυτή συμφωνεί είτε αυτή διαφωνεί με την άποψη της όποιας ηγεσίας. Να σημειώσω μόνο ότι όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός, όταν ασκούσε εξουσία δηλαδή και οι διερευνητικές συνεχιζόντουσαν, και δύο ανώτατα συμβούλια κορυφής είχαν γίνει μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και οι πάγιες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής ίσχυαν καθ’ όλη τη διακυβέρνηση Σαμαρά.»

«Όλα αυτά τα σενάρια εγώ τα ακούω βερεσέ»

«Ούτε ένας βουλευτής δεν πρόκειται να αρνηθεί να συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έχει μία μεγάλη ικανότητα να πείθει τους συνομιλητές του και την κοινοβουλευτική του ομάδα για το ορθόν των επιλογών του.»

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη μπήκε στην ουσία των θέσεων Σαμαρά λέγοντας με νόημα ότι οι υπεύθυνοι πολιτικοί δεν αρκεί μόνο να κάνουν αναλύσεις, αλλά πρέπει να έχουν και ένα οδικό χάρτη για το ποια θα πρέπει να είναι η σχέση μας με την Τουρκία, από τη στιγμή που ως γείτονα μας δεν μπορούμε να την εξαφανίσουμε.

«Η άποψη που εκφράζει ο κ. Σαμαράς είναι μια άποψη που έχουν και αρκετοί άνθρωποι, δεν είναι μια άποψη που την ακούμε για πρώτη φορά.

Τι απαντάω εγώ σε αυτή την άποψη; Εγώ απαντάω ότι τρία κόμματα και οι υπεύθυνοι οι αρχηγοί τους που έχουν διαχειριστεί τα ελληνοτουρκικά προβλήματα, συμφώνησαν και προχθές στη Βουλή για την έναρξη των διερευνητικών και σε βάθος χρόνου για τη δυνατότητα να δούμε πού βρισκόμαστε και αν είναι εφικτό ένα συνυποσχετικό για να καταλήξουμε στη Χάγη. Αυτή είναι η άποψη των τριών κομμάτων που είχαν την τιμή να κυβερνήσουν την χώρα και αυτή υποστηρίζουμε κι εμείς σήμερα. Ότι θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, φυσικά θα υπάρχουν».