• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Ντ. Μπακογιάννη: «Προκαλώ δημόσια τον κ. Κοτζιά να καταθέσει τα έγγραφα για το Σκοπιανό, αν αντέχει»

Ντ. Μπακογιάννη: «Προκαλώ δημόσια τον κ. Κοτζιά να καταθέσει τα έγγραφα για το Σκοπιανό, αν αντέχει»

Συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία απηύθυνε πρόκληση στον υπουργό Εξωτερικών να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων όσον αφορά το Σκοπιανό. Η μεταξύ τους διαμάχη ξεκίνησε από τη Βουλή, την Παρασκευή, και η κίνηση «Πράττω» του κ. Κοτζιά έδωσε συνέχεια το Σάββατο, με ανακοίνωση- επίθεση στην κ. Μπακογιάννη.

 

Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε σημειώνοντας ότι αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε στη διαπραγμάτευση την ενέργεια που σπαταλά για να την υβρίζει τότε «δεν θα τρέχαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα».

Παράλληλα, τον προκαλεί να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, από το 1989 έως σήμερα «των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει».

Τέλος, σημειώνοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών οφείλει μια συγγνώμη στον λαό για την «κάκιστη» συμφωνία που έφερε στη Βουλή, τον προτρέπει να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ ως «μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα».

Αναλυτικά η απάντηση της κ. Μπακογιάννη:

«Αν ο κ. Κοτζιάς ανάλωνε την ίδια ενέργεια στη διαπραγμάτευση που σπαταλάει για να με υβρίζει, δεν θα τρέχαμε τώρα να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Προκαλώ και σήμερα δημοσίως τον κ. Κοτζιά να καταθέσει το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τις διαπραγματεύσεις για το σκοπιανό ζήτημα από το 1989 μέχρι και σήμερα. Των δικών του συμπεριλαμβανομένων, αν το αντέχει.

Όσο και να προσπαθεί, από απολογούμενος δεν μπορεί να γίνει κατήγορος. Ο κ. Κοτζιάς οφείλει μια συγγνώμη όχι σε μένα, αλλά στο λαό για την κάκιστη συμφωνία που έφερε στη Βουλή.

Αν δεν το επιτρέπει ο εγωισμός του, ας προσφέρει έστω μια ύστατη υπηρεσία στην πατρίδα: Να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu