• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νοτοπούλου: Το υπ. Τουρισμού να ανακοινώσει άμεσα μέτρα ανακούφισης του κλάδου

Νοτοπούλου: Το υπ. Τουρισμού να ανακοινώσει άμεσα μέτρα ανακούφισης του κλάδου

«O τουρισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομίας μας» επισημαίνει η κ. Νοτοπούλου.

«Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης, του υπουργείου Τουρισμού με την Έλενα Κουντουρά και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με θετικές συνέπειες στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Πετύχαμε τον στόχο μας για την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, νέων πηγών εσόδων και την κινητοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων».

«Φέτος όμως, η παγκόσμια ημέρα τουρισμού συμπίπτει δυστυχώς με το πλήγμα από την κατάρρευση της Τhomas Cook και τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στην ελληνική και στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία» επισημαίνει η κα Νοτοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό, «χαιρετίζουμε το κεντρικό παγκόσμια μήνυμα, για τη σχέση του τουρισμού με την εργασία με στόχο να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους» και «τονίζουμε την ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι μας να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που αγωνιούν, και που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό και αυτή τη χρονιά, για να τιμήσουν το πρόσωπο της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας» επισημαίνει.

«Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να γιορτάζει με φιέστες χιλιάδων ευρώ, θα ήταν προτιμότερο, το υπουργείο Τουρισμού να σεβαστεί την αγωνία των ξενοδόχων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί και να ανακοινώσει μέσα ανακούφισής τους και προστασίας του τουρισμού» καταλήγει στη δήλωσή της η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

photo:eurokinissi