Νέο κάλεσμα-«βόμβα» για σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για να ανασυγκροτήσουν τον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, όπως ακούγεται έντονα ότι θα πράξει στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση «για τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο».

Ο ίδιος, έδωσε το παράδειγμα της αυτοδιοίκησης και τη σύμπλευση δυνάμεων όπως έγινε στην Αθήνα μεταξύ του δημάρχου, Χάρη Δούκα και του Κώστα Ζαχαριάδη με σημαντικά αποτελέσματα, όπως είπε. Εξήγησε, ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την βάση, ώστε να μπορέσουν να δώσουν απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Και αυτό, όπως εξήγησε, όταν βρεθούν κοινά σημεία με πολίτες, συλλογικότητες, φορείς αλλά και πολιτικά κόμματα.

Για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και το ενδεχόμενο σύγκλισης, ο κ. Τεμπονέρας, τόνισε ότι είναι μια ανοιχτή συζήτηση η οποία βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι πολλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία ανταποκρίνονται θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δίνοντας ξανά το παράδειγμα του δήμου Αθηναίων. Υπογράμμισε δε, ότι η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αφορά.

Από την δική του πλευρά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Τεμπονέρας, είπε ότι «εμείς δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν» προσθέτοντας ότι υπάρχει εύφορο έδαφος στη βάση. Αν υπάρχει συζήτηση, καλώς να υπάρξει, ανέφερε και μίλησε και ο ίδιος το παράδειγμα της Αθήνας. Όμως όπως εξήγησε, βασικό είναι να ξεδιαλύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την θέση του σε μια σειρά ζητημάτων.

Κλείνοντας, ο κ. Τεμπονέρας, είπε ότι πρέπει να προσδιορίζει η βάση τις συνομιλίες.

(protothema – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί