• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα δημοσκόπηση: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η ΝΔ – 7 στους 10 δεν δέχονται την συμφωνία των Πρεσπών

Νέα δημοσκόπηση: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η ΝΔ – 7 στους 10 δεν δέχονται την συμφωνία των Πρεσπών

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και διενεργήθηκε από την Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ»

Στην μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από «Τα ΝΕΑ», η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά φαίνεται να «φλερτάρει» με ποσοστά που της εξασφαλίζουν υπό προϋποθέσεις ακόμη και την αυτοδυναμία.

Πιο συγκεκριμένα το κόμμα της Πειραιώς συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου ποσοστά που αγγίζουν το 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά έγκειται στις 14,1 μονάδες, μία από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 9,9%, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6,8% και η Ενωση Κεντρώων με 3,2%.

Εκτός Βουλής μένουν και σε αυτή την δημοσκόπηση οι ΑΝΕΛ, που συγκεντρώνουν μόλις ένα 2%, με την συμφωνία για το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα να φαίνεται πως έχουν στοιχίσει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Όσο αφορά το μείζον θέμα της συμφωνίας για το Σκοπιανό, οι διαμαρτυρίες δεν υιοθετούνται μόνο από μερικές…«ακραίες μειοψηφίες» (όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες) αλλά αποτυπώνονται σε μία αρκετά μεγάλη πλειοψηφία του 72%. Στην Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό αυτό αυξάνεται ακόμη περισσότερο αγγίζοντας το 83%.

Στην ερώτηση για τις πρόωρες εκλογές, το 38% τις επιζητά, ενώ ένα 31% θεωρεί πως θα ήταν καλύτερο η κυβέρνηση να εξαντλήσει την 4ετία της.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ήθελαν μία οικουμενική κυβέρνηση (24%), αλλά με απαράβατο όρο την αλλαγή του πρωθυπουργού, για τον οποίο το 73% των ερωτηθέντων είχε αρνητική γνώμη.