Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι πολίτες που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια έδειξαν στις κάλπες ότι η κοροϊδία και τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν ρίχνουν τις τιμές. Αναγνώρισαν ότι αυτή η κρίση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση σήμερα ανακοινώνει θριαμβολογώντας την επιβολή προσωρινής φορολόγησης των υπερκερδών των διυλιστηρίων του 2023. Αυτά που με σοφιστείες και γενικολογίες επιχείρησε να προστατεύσει ο κύριος Θεοχάρης που πλήρωσε το μάρμαρο. Ο νέος υπουργός κύριος Χατζηδάκης έρχεται να ανακοινώσει την προσωρινή φορολόγηση των υπερκερδών που λίγους μήνες πριν “δεν υπήρχαν”.
Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς είναι ότι η ΝΔ φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι και το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Έτσι η Ελλάδα συνεχίζει να συγκαταλέγεται στη μειοψηφία των χωρών που εφάρμοσαν τους χαμηλότερους συντελεστές φορολόγησης.
Την ώρα που οι ανισότητες οξύνονται και η ακρίβεια καλπάζει, ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο παρουσιάζουν ως θρίαμβο τα 300 εκατ. ευρώ.
Η αλήθεια είναι ότι οι έμμεσοι φόροι συνεχίζουν την περιστολή των χαμηλών εισοδημάτων, την ώρα που οι συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά μένουν στα ύψη.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κοροϊδεύει την κοινωνία και προστατεύει τα υπερκέρδη.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να πιστεύει ότι η αφαίμαξη είναι η θεραπεία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενώ το μόνο που επιτυγχάνει είναι μια προσωρινή δημοσιονομική ευρωστία, το κόστος της οποίας νιώθει στο πετσί της η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νετανιάχου: Ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ στον Λευκό Οίκο το Ισραήλ
- Μαρινάκης: Όλοι βλέπουμε με πολύ μεγάλη συγκίνηση τις σκηνές απελευθέρωσης των ομήρων
- Για κίνδυνο απευθείας σύγκρουσης Ρωσίας-ΝΑΤΟ προειδοποίησε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών
- Αποθέωσαν τον Τραμπ στην Κνέσετ – Πανηγυρικό το κλίμα – LIVE ενημέρωση για την ομιλία του
- Το αμάξι του Μασκ…σε αφρικανική εκδοχή! Επικό βίντεο
- Ακόμα ένα «μάθημα» για αυτόν τον ψεύτικο κόσμο! Τι συμβαίνει στην παρούσα φάση εντός Λωρίδας της Γάζας
- Ανακοίνωση ΥΠΠΟ για τη χθεσινή βλάβη του ανελκυστήρα της Ακρόπολης
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει παραλάβει και τους 20 εν ζωή ομήρους που αφέθηκαν ελεύθεροι
- Πέθανε η Άννα Κυριακού, η διάσημη «Μπεμπέκα» από τις «Τρεις χάριτες»
- Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης: Κάθε 6 δευτερόλεπτα χάνεται μία ζωή από επιπλοκές θρόμβων