ΝΔ: Μείζον θέμα τα μυστικά κονδύλια: Καμμένος-Κοτζιάς να δώσουν στοιχεία

Μείζον πολιτικό ζήτημα αποτελούν τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους, τονίζει η Νέα Δημοκρατία,

αναφορικά με την κόντρα Καμμένου- Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο, που οδήγησε στην παραίτηση του δεύτερου από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα τονίζει ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Κοτζιάς οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα ό,τι στοιχεία έχουν, για τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και εκείνα που διαχειρίζεται ο υπουργός Αμυνας, αντίστοιχα.

«Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορούν μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα.
Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς, που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας.

Η διαχείριση των κρατικών κονδυλίων δεν αφορούν μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Μητσοτάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας

Αιχμές κατά της κυβέρνησης είχε αφήσει για το ζήτημα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αποπομπή Κοτζιά από την κυβέρνηση και σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις καταγγελίες Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, τις χαρακτήρισε πολύ σοβαρές. «Από τη στιγμή που ο κ. Κοτζιάς ήταν σε πλήρη αρμονία με τον κ. Τσίπρα για το σκοπιανό, μπορώ να υποθέσω ότι δεν απεπέμφθη για αυτό το λόγο. Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε επίσης, τον Πρωθυπουργό όμηρο του κ. Καμμένου σημειώνοντας ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε, λέγοντας «αφήστε να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας».

Από Iefimerida

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...