• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΝΔ: Κανείς στο Καστελόριζο δεν έδεσε την καρέτα-καρέτα για να τη δει ο Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΔ: Κανείς στο Καστελόριζο δεν έδεσε την καρέτα-καρέτα για να τη δει ο Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαψεύδει η Νέα Δημοκρατία ότι οι κάτοικοι του Καστελόριζου έδεσαν μία χελώνα καρέτα καρέτα για να τη δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του, κατά την επίσκεψη τους στο νησί,

επισημαίνοντας ότι το ζώο μπλέχτηκε μόνο του για λίγα δευτερόλεπτα στο σκοινί μίας βάρκας στο λιμάνι και αμέσως απελευθερώθηκε.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μαζί με την επιστολή διάψευσης στην ιστοσελίδα zoosos.gr που είχε αρχικά αναρτήσει το θέμα, έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

Στο βίντεο ακούγεται η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, να λέει ανήσυχη για τη χελώνα «έχει μπλεχτεί, έχει μπλεχτεί», με τον πρόεδρο της ΝΔ να την καθησυχάζει λέγοντας της: «Ξέρει αυτή».

Ολόκληρη η επιστολή διάψευσης:

«Aγαπητό zoosos.gr

Το site σας έχει ανεβάσει σήμερα όχι μόνον μια ανύπαρκτη, αλλά και μια εξαιρετικά προσβλητική “είδηση” για τους κατοίκους του Καστελόριζου, καθώς τους εμφανίζει να έχουν δέσει μια χελώνα καρέτα-καρέτα τάχα για να την δει από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ. Ως πειστήριο μάλιστα έχετε ανεβάσει και μια φωτογραφία στην οποία έχετε ζωγραφίσει με κόκκινο χρώμα τα σημεία από τα οποία υποτίθεται ότι έδεσαν οι κάτοικοι την χελώνα στο λιμάνι!

Επειδή συνέβη να είμαι παρών, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλοι κάτοικοι και τουρίστες, η χελώνα της φωτογραφίας απλά μπλέχθηκε για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα από σχοινιά της βάρκας που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο. Και απελευθερώθηκε μόνη της πολύ γρήγορα κουνώντας απλά τα πτερύγιά της.

Κάτι που φαίνεται όχι μόνον από τις φωτογραφίες, αλλά και από το βίντεο που σας αποστέλλω στο οποίο μάλιστα ακούγεται η σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη να εκφράζει την ανησυχία ότι η χελώνα μπλέχτηκε και εκείνος να την καθησυχάζει.

Κατά τα άλλα ειλικρινά απορώ για την ευκολία με την οποία υιοθετήσατε -διότι δεν θέλω να πιστεύω ότι κατασκευάσατε- μια τόσο εξωφρενική ιστορία. Διότι εξωφρενικό θα ήταν βέβαια κάποιος να δέσει μια χελώνα στο λιμάνι για να την δει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να γνωρίσει την άμεση κατακραυγή όχι μόνον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των κατοίκων του Καστελόριζου που φροντίζουν τις λίγες καρέτα-καρέτα που υπάρχουν στο νησί.

Κωνσταντίνος Ζούλας

Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ».

(φώτο: Eurokinissi)