• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπέρ της τροπολογίας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπέρ της τροπολογίας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ψηφιστεί η κυβερνητική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων σε δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Από την άλλη πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψηφίζουν έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την παραβίαση δικαιωμάτων αλλά διαφορετική ρητορική ως προς την ανάλυσή του.

Υπό αυτά τα δεδομένα η συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής κάνει πιο καθαρή την θέση των κομμάτων για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα ενώ παράλληλα αποτυπώνει και την στρατηγική – κυρίως της αντιπολίτευσης – για την προσέγγιση του εκλογικού κεφαλαίου της ομάδας των αντιεμβολιαστών.

Με αυτόν τον τρόπο στο κέντρο του πολιτικού χάρτη τοποθετούνται ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής καθώς παίρνουν καθαρή θέση υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων προκειμένου να εκπεμφθεί ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα ρηχά νερά του πολιτικού φάσματος επιλέγουν να τοποθετηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά της υποχρεωτικότητας καθώς υποκρύπτει – όπως υποστηρίζει – την επιδίωξη της κυβέρνησης να πλήξει τα εργασιακά δικαιώματα.

Επίσης, το ΜέΡΑ25 δηλώνει υπέρ της υποχρεωτικότητας αλλά κατά των εμβολιαστικών πιστοποιητικών καθώς οδηγεί – όπως λέει – «στον Μεγάλο Ψηφιακό Αδελφό».

Αμετακίνητο στις πάγιες θέσεις του παραμένει το ΚΚΕ αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, απειλεί τους πολίτες.

(protothema – φωτο: eurokinissi)