• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • ΝΔ: Αδικαιολόγητη και ζημιογόνα για το δημόσιο η καθυστέρηση της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου

ΝΔ: Αδικαιολόγητη και ζημιογόνα για το δημόσιο η καθυστέρηση της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου

Για αδικαιολόγητη και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο καθυστέρηση της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ, επισημαίνοντας πως ο παράνομος

τζόγος στην Ελλάδα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τον ετήσιο τζίρο των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών να είναι πάνω από 5 δισ., ενώ περισσότερες από 2.700 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Βεσυρόπουλος, Καράογλου, Μηταράκης, Σταϊκούρας και Φορτσάκης ζητούν να ενημερωθούν γιατί καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, πόσα εκατομμύρια φόρων πρέπει να χαθούν ακόμη μέχρι να φέρετε προς ψήφιση τον σχετικό νόμο, αν του έχει παραδοθεί ή όχι η σχετική μελέτη της Grant Thornton και αν του έχει παραδοθεί η σχετική εισήγηση της ΕΕΕΠ.

Από τη ΝΔ υπενθυμίζουν πως ανάλογη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 19 Απριλίου του 2018, χωρίς να έχουν δει καμία ενέργεια του κ. Τσακαλώτου σχετικά με την εκπλήρωση της δέσμευσης που είχε τότε δώσει.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu