• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ν.Τόσκας: «Χαμένα από το πρόγραμμα της ΝΔ θα είναι τα στρώματα της εργασίας, τα μεσαία και χαμηλότερα»

Ν.Τόσκας: «Χαμένα από το πρόγραμμα της ΝΔ θα είναι τα στρώματα της εργασίας, τα μεσαία και χαμηλότερα»

"Χαμένα, όπως και να 'χει, θα είναι τα στρώματα της εργασίας, τα μεσαία και χαμηλότερα", εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 Fm", ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο δυτικό τομέα Β' Αθήνας, Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μια ανάπτυξη, με ποιοτικά χαρακτηριστικά και για τους εργαζόμενους και για όσους εμπλέκονται” και όχι για μια ανάπτυξη με “φτωχοποιημένους εργαζόμενους”.

“Ο πολίτης που θα έρθει στην κάλπη πρέπει να ξέρει. Και αυτή τη στιγμή είναι κακό για τη συζήτηση, ότι η ΝΔ κρύβει τις πραγματικές προθέσεις. Τις είπε κάποια στιγμή, μετά τις έκρυψε, προκειμένου να ψηφοθηρίσει” είπε ο κ. Τόσκας και συνέχισε : “Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει σαν κόμμα, σαν ΣΥΡΙΖΑ, τι παραλάβαμε, τι γινότανε πριν την τετραετία ή στα χρόνια της κρίσης πριν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, τι προσπάθειες κάναμε -τεράστιες προσπάθειες, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – και που το πάμε. Και που το πάει και η ΝΔ”.

“Η ΝΔ, πιστεύουμε, ότι πηγαίνει σε ένα νεοφιλελελεύθερο πρόγραμμα , που αυτό με απλές κουβέντες σημαίνει στοχευμένη περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων, απελευθέρωση εργασιακών ωραρίων, της εργασιακής εβδομάδας και πιθανόν μείωση μισθών και συντάξεων και ενίσχυση αυτών που δεν έχουν ανάγκη , δηλαδή, των ανθρώπων του πλούτου. Γιατί αλλιώς δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα της” συνέχισε κ. Τόσκας.

“Εάν το πρόγραμμα της -πρόσθεσε- κοστολογείται σε 8,2 δισ. για να τα εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα θα πρέπει να μειώσει μισθούς, συντάξεις, ή να επιβάλει επιπλέον φορολογία , ή να αγγίξει το αποθεματικό των 34 δισ. που θα έχει επιπτώσεις στο δανεισμό. Δηλαδή, όπως και να έχει, χαμένα θα είναι τα στρώματα της εργασίας, τα μεσαία και τα χαμηλότερα”.

Ερωτώμενος για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ ο κ. Τόσκας ανέφερε : “Νομίζω, ξεκαθάρισε τα πράγματα με απλά λόγια και σταράτα ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΙ .Δυστυχώς, δεν του τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούν το πρόγραμμα και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που εκεί είναι το βασικό, αλλά στα υπόλοιπα θέματα ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος στις απόψεις του, με τρόπο που δε χωρά άλλες ερμηνείες.”

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι στο θέμα της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ασφάλειας έγιναν σημαντικά βήματα, τονίζοντας, ότι η ΝΔ αδιαφορούσε για πιο απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές, όπως η Αγία Βαρβάρα και το Μενίδι, όπου υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα παραβατικότητας και “άβατο” ,το οποίο “έσπασε” η σημερινή κυβέρνηση.

”Η μεταφορά των προβλημάτων σε μια άλλη περιοχή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι επίλυση των προβλημάτων” σχολίασε ο κ. Τόσκας και αναφερόμενος συγκεκριμένα στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, είπε: “Εμείς προσπαθήσαμε με μια πιο σφαιρική αντίληψη και απόδειξη ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχουν τα δακρυγόνα που κατέκλυζαν την πόλη και στη Θεσσαλονίκη και παντού”.

Σημείωσε, επίσης πως “δεν είναι τυχαίο” το ότι δεν συνέβη στη χώρα μας κάποιο μεγάλο επεισόδιο βίας, ανάλογο με εκείνα που έγιναν σε άλλες δυτικές χώρες, καθώς λειτουργεί αποτελεσματικά ο μηχανισμός και στον τομέα της πρόληψης. Σε ότι αφορά αδικήματα, όπως, κλοπές και διαρρήξεις τόνισε : “Δεν λέω ότι εξαλείφθηκε η παραβατικότητα, αλλά η γενικότερη κατάσταση είναι ηρεμότερη”.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •