• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Ν.Σαντορινιός για παραίτηση Ν.Τόσκα: «Τη στιγμή που εξελίσσεται ένα φαινόμενο δεν έχεις δικαίωμα να φύγεις»

Ν.Σαντορινιός για παραίτηση Ν.Τόσκα: «Τη στιγμή που εξελίσσεται ένα φαινόμενο δεν έχεις δικαίωμα να φύγεις»

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός σε συνέντευξή του έκανε λόγο για πολύ δύσκολες συνθήκες στη θάλασσα τη στιγμή της τραγωδίας ενώ σχολίασε και την δήλωση παραίτησης του Νίκου Τόσκα.

 

Αποφεύγοντας να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη των δύο συναδέλφων του κ.κ. Τόσκα και Τζανακόπουλο, ο κ.Σαντορινιός παραδέχθηκε ότι οι λιμενικές αρχές της Ραφήνας, του Πειραιά και του Λαυρίου κινητοποιήθηκαν περίπου στις 6.50 το απόγευμα της Δευτέρας και τα πρώτα σκάφη έφτασαν στο Μάτι περίπου στις 7.20′ από το λιμεναρχείο της Ραφήνας. Τα σκάφη από τον Πειραιά έφτασαν περίπου μία ώρα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν, δηλαδή πλέον η ώρα είχε φτάσει οκτώ. Ο κ.Σαντορινιός περιέγραψε ότι τα σκάφη του λιμενικού και αλιευτικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις ακτές, καθώς υπάρχουν ξέρες, πράγμα που έκαναν μικρές βάρκες που κινητοποιήθηκαν και κατόπιν γινόταν μετεπιβίβαση των διασωθέντων στα αλιευτικά και τα πλωτά του λιμενικού.
Πάντως, ο κ.Σαντορινιός φάνηκε να συμμερίζεται τη δικαιολογία για την οποία δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Τόσκα, λέγοντας ότι «τη στιγμή που το φαινόμενο εξελίσσεται, δεν έχεις δικαίωμα να φύγεις».

Ο ίδιος, όπως είπε, έφτασε στη Ραφήνα περίπου στις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Και σήμερα, είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας συνεχίζονται από 13 σκάφη του Λιμενικού και βατραχανθρώπους οι έρευνες για τον πιθανό εντοπισμό αγνοουμένων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu