• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ν.Δένδιας στο “Έθνος”: Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στην παρανομία

Ν.Δένδιας στο “Έθνος”: Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στην παρανομία

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την υπόθεσης της επιλογής των ανώτατων δικαστών εκφράζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "'Εθνος",

ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι “η πρωτοφανής εμμονή της σε αυτή την προσπάθεια συνιστά καταδολίευση του Συντάγματος, όπως ήδη έχουν αναφέρει έγκριτοι νομικοί, οι οποίοι δεν προέρχονται από το χώρο της ΝΔ”.

“Οσον αφορά την υποτιθέμενη «συναινετική» πρόταση, είναι προφανές πως επρόκειτο για ένα τέχνασμα, με το οποίο εζητείτο ουσιαστικά η συναίνεση στην παρανομία από την ΝΔ”, προσθέτει.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι “η επίτευξη της αυτοδυναμίας εκ των πραγμάτων αποτελεί στόχο της ΝΔ, μετά το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, προκειμένου ως κυβέρνηση να εφαρμόσει απρόσκοπτα το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα” και υπογραμμίζει ότι “χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της πτώσης μιας κυβέρνησης είναι σαφώς πιο εύκολο η ΝΔ να συνεργαστεί με όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην πραγματική έεξοδο από την κρίση”.

Αναφερόμενος στη εκλογικές επιδόσεις του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου σημειώνει ότι “το γεγονός ότι μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά της ΧΑ είναι κατ’ αρχάς ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός. Είναι διαφορετικό ένα ναζιστικό μόρφωμα από ένα υπερδεξιο κόμμα” και συμπληρώνει “δεν σας κρύβω, βεβαίως, ότι κάποιες από τις θέσεις του κ. Βελόπουλου με βρίσκουν παντελώς αντίθετο και προκαλούν εύλογο προβληματισμό”.

(φώτο: Eurokinissi)