Μπαλάφας-ΣΥΡΙΖΑ: «Θα μειωθεί το αφορολόγητο αλλά μη μιλάτε για…αύξηση φόρου»!

Εξακολουθούν να παίζουν με τις λέξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου μάλλον έχουν μείνει στους χθεσινούς πανηγυρισμούς του Ζαππείου.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,  Γιάννης Μπαλάφας, καλούμενος να εξηγήσει την μείωση τόσο του αφορολογήτου όσο και των συντάξεων σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα…περίτεχνο παιχνίδι των λέξεων, με τον κ.Μπαλάφα να υποστηρίζει πως ναι μεν θα μειωθεί το αφορολόγητο αλλά δεν θα πρέπει αυτόματα να μιλάμε για αύξηση φόρου!

«Χθες ήταν ιστορική μέρα. Βγάζουμε την χώρα από τα μνημόνια, από την σκληρή εποπτεία. Αυτό σημαίνει επανάκτηση σημαντικού τμήματος της εθνικής κυριαρχίας, μπορώντας πλέον την όποια πολιτική ακολουθήσουμε να είναι αποτέλεσμα των δικών μας πολιτικών πάντα σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

Και συμπλήρωσε για το θέμα των φόρων και των συντάξεων:

«Δεν υπάρχει παρέμβαση στο θέμα των φόρων. Μην μιλάτε για αυξήσεις φόρων από τη μείωση του αφορολογήτου. Τι θα γίνει με το αφορολόγητο; Πολλά θα γίνουν από την 1η Ιανουαρίου 2020. 

Έχουμε δεσμευτεί πως θα υπάρξουν ορισμένες μειώσεις στις συντάξεις. Είναι γεγονός η επανατοποθέτηση των συντάξεων».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...