Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν «έδωσε» την μακεδονική εθνότητα

Την αντίθεσή της στον νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη.

«Είμαι φανατικά αντίθετη στον νέο νόμο της απλής αναλογικής που ψηφίστηκε στη Βουλή, γατί θα οδηγήσει σε απόλυτη αδράνεια και σε συναλλαγή την αυτοδιοίκηση» τόνισε. Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, από την εφαρμογή του μέτρου θα υπονομευθεί η αποτελεσματικότητα των δήμων, αφού ο δήμαρχος πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει ορισμένες μη δημοφιλείς αποφάσεις και τώρα δεν θα μπορεί. Χαρακτήρισε ως εγκληματική την απόφαση της κυβέρνησης «που βασίζεται μόνο σε μικροαστικούς υπολογισμούς, αφού δεν διαθέτει ερείσματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ελπίζοντας ότι από την συναλλαγή θα αποκτήσει». Και προσέθεσε ότι «εάν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα ο νόμος για την αυτοδιοίκηση θα αλλάξει από την κυβέρνηση της ΝΔ ειδάλλως η αυτοδιοίκηση θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια».

Τέλος κατά την επίσκεψη της στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης, η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών. «Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε στις διαπραγματεύσεις την μακεδονική εθνότητα» είπε, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί τη βάση του αλυτρωτισμού, ενώ υπογράμμισε σχετικά με τη στάση της ιδίας και της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι ότι «εμείς πληρώσαμε το Βουκουρέστι αλλά εάν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu