Μπακογιάννη για «Υπουργούς που καβάλησαν το καλάμι»: «Έχω συγκεκριμένα παραδείγματα»

Μία εβδομάδα σχεδόν μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, κόμματα, υποψήφιοι και πολιτικοί αρχηγοί κάνουν τον απολογισμό τους, με τον αναβρασμό στα τρία μεγάλα κόμματα, για τα αποτελέσματα, να είναι έντονος.


«Όλα τα κόμματα έπρεπε να πάρουν ένα μήνυμα από αυτές τις ευρωεκλογές. Ποιο είναι το μήνυμα; Ότι ένας τεράστιος αριθμός Ελλήνων απείχε. Αυτό το μήνυμα, από ό,τι κατάλαβα, δήλωσαν όλοι ότι το πήραν, τελικώς το διάβασε μόνο ο Μητσοτάκης», λέει, μιλώντας στο MEGA, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βγήκε σε μία συνέντευξη και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Το πήρε το μήνυμα και το διάβασε. Στα άλλα δύο κόμματα, ο μεν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρανε ένα ατελείωτο Δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό, διότι από ό,τι κατάλαβα τα 3/4 της ΚΟ είναι υποψήφιοι αρχηγοί και μερικοί και απ’ έξω σε περίπτωση που δεν φτάσουν, ο δε κ. Κασσελάκης πήρε το μήνυμα ότι το λάθος του ήταν ότι έδειξε το σπίτι του και ζήτησε συγγνώμη. Όλο αυτό μαζί είναι απογοητευτικό».

Όπως λέει η ίδια:

«Ευτυχώς για εμάς, ο άνθρωπος που πήρε το μήνυμα και το διάβασε είναι ο Μητσοτάκης και είναι ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας. Το μήνυμα είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε επιμέρους πολιτικές. Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε ότι δεν έχουμε δομικά προβλήματα στο εσωτερικό.

Ένας από τους στόχους αυτήν την στιγμή είναι η περαιτέρω στήριξη και αναβάθμιση της επιτροπής Ανταγωνισμού, με ανθρώπους οι οποίοι να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, οι οποίοι πρέπει και να πληρωθούν γιατί αλλιώς δε φέρνεις άνθρωπο με πολλά προσόντα να μπει μέσα και να τα βάλει με τα θηρία».

«Και στις τράπεζες η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι το βαθύ κράτος, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική γραφειοκρατία. Η ελληνική γραφειοκρατία λειτουργεί με πάρα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Οφείλει να το αλλάξει αυτό η κυβέρνηση. Το σύγχρονο κράτος χρειάζεται εξιδεικευμένους ανθρώπους. Αυτούς, δεν μπορεί να μην έχει ευελιξία να τους πάρει», συμπληρώνει.


«Πρέπει να μπούμε σε μια λογική ότι έστω και με συμβάσεις ή με οποιονδήποτε τρόπο, αν θέλουμε να λειτουργήσει η οικονομία, πρέπει να μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους και να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Αυτό προσκρούσει σε πάρα πολλά. Εγώ πιστεύω ότι μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν, θα πρέπει να σπάσουν και κάποια ‘αυγά’», προσθέτει, τονίζοντας:

«Αυτό που σας λέω είναι η δομή του κράτους. Αν εγώ κάτι περιμένω από τον Μητσοτάκη, είναι αυτά τα ‘αυγά’ να τα σπάσει, να γίνουμε ένα λειτουργικό κράτος, σύγχρονο, γρήγορο».

«Η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι όταν χάνεις την επαφή με τον κόσμο»


Για τον φημολογούμενο ανασχηματισμό, η Ντόρα Μπακογιάννη λέει:

«Υπάρχουν κάποιοι υπουργοί που αποδίδουν πάρα πολύ καλά και υπάρχουν και κάποιοι που δεν αποδίδουν τέλεια. Αυτό το ξέρει ο Μητσοτάκης και είπε ότι κρίνει από την αποτελεσματικότητα και τις συμπεριφορές. Τις συμπεριφορές εγώ τις ονόμασα καλάμια, είχα συγκεκριμένα παραδείγματα.

Εγώ είμαι πολλά χρόνια στην πολιτική, έχω εκλεγεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι όταν χάνεις την επαφή σου με τον κόσμο. Αν εμένα μία συμβουλή μου έδωσε ο πατέρας μου όταν μπήκα στην πολιτική, ήταν ‘παιδί μου, άκου’. Όταν ακούς, μαθαίνεις και ξέρεις πώς να προσπαθήσεις, γιατί δεν έχουμε και κανένα μαγικό ραβδί, να τα απαντήσεις και να τα λύσεις», συμπληρώνει.

Megatv – eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί