• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μητσοτάκης: Υπό τις συστάσεις των ειδικών η απόφαση για τα δημοτικά

Μητσοτάκης: Υπό τις συστάσεις των ειδικών η απόφαση για τα δημοτικά

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βοήθησαν στην παραγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης.

Τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν εθελοντικά τις παραγωγές των τηλε-μαθημάτων, κατά την περίοδο της καραντίνας, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού έκανε λόγο για «ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε μια ιστορική στιγμή», χαιρέτισε ότι γεγονός ότι η εκπαιδευτική τηλεόραση μπήκε στην οθόνη κάθε σπιτιού.


Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την εθελοντική προσφορά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό το νέο εργαλείο «μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες περιόδους δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι «να δίνονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους», προσθέτοντας ότι «στο παράδειγμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης ήρθε η συλλογική επιτυχία μέσα από την ατομική προσφορά αφού η αντιμετώπιση ενός πρωτόγνωρου προβλήματος έδωσε μια καινοτόμα λύση».

Ειδική μνεία έκανε και στο «άνοιγμα» των δημοτικών σχολείων, με τον κ. Μητσοτάκη να διαμηνύει ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και θα τελούν υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται τη Δευτέρα να ανακοινώσει την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου.

Από τις 11 Μαΐου στις σχολικές αίθουσες έχουν επιστρέψει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ στις 18 Μαΐου ακολούθησαν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)