«Με χαρά και με συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή την σεμνή τελετή ονοματοδοσίας των δυο νέων υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Κλιματικής Κρίσης μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εκσυγχρονίσει δραστικά όλες τις υποδομές της πολιτικής προστασίας.
Πράγματι, η κλιματική κρίση με την οποία όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος καθιστά αυτή την επένδυση στην πολιτική προστασία μονόδρομο», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».
«Θέλω να θυμίσω ότι θα διαθέσουμε παραπάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την πολιτική προστασία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος».
Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ότι τα δύο νεότευκτα πλοία ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος στις εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη θάλασσα. «Πλέον ο στόλος του Σώματος ανέρχεται σε 12 πυροσβεστικά πλοία, στα οποία θα προστεθούν και άλλα μέσω του ΑΙΓΙΣ», είπε.
Μητσοτάκης: Η επένδυση στην Πολιτική Προστασία είναι μονόδρομος – Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομέςhttps://t.co/k6bTxkgQFk pic.twitter.com/y33sIuwgp2
— ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) February 14, 2024
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









