• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μητσοτάκης στην Bild: «Όχι μουσική στην εστίαση αυτό το Σαββατοκύριακο», τι θα γίνει το καλοκαίρι με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Μητσοτάκης στην Bild: «Όχι μουσική στην εστίαση αυτό το Σαββατοκύριακο», τι θα γίνει το καλοκαίρι με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Καλοκαίρι με μουσική στην εστίαση και επέκταση στο ωράριο κυκλοφορίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Bild.

Την αισιοδοξία του ότι «τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη γερμανική εφημερίδα Bild, απευθύνοντας κάλεσμα στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα. «Να έρθουν στην Ελλάδα. Μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όχι μουσική στην εστίαση από αυτό το Σαββατοκύριακο»
Απαντώντας σε ερώτηση για την μουσική στην εστίαση, τόνισε πως δεν θα επιτραπεί από αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το πώς θα βιώσει ένας Γερμανός τουρίστας την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30 και την έλλειψη μουσικής στην εστίαση, επισκεπτόμενος τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Καταρχάς, έχουμε έναν οδικό χάρτη, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται. Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες. Όχι από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ακόμα αναμένουμε από τους εμπειρογνώμονες να μας πουν πότε θα πρέπει να συμβεί αυτό. Υπάρχει ένας απλός λόγος. Όταν ακούγεται μουσική, ο κόσμος μιλάει πιο δυνατά. Θα έχουμε και πάλι μουσική το καλοκαίρι και αναμένω επίσης πως το ωράριο κυκλοφορίας θα επεκταθεί. Επομένως, θα έλεγα ότι κατά 90% θα είναι ένα κανονικό καλοκαίρι».

Παράλληλα εκτίμησε ότι φέτος θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες από το 2020. «Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές» είπε.

gazzetta