• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Μητσοτάκης: «Όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών, και τώρα και μετά από εκλογές – Δεν θα επιτρέψουμε την συριζοποίηση του Συντάγματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: «Όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών, και τώρα και μετά από εκλογές – Δεν θα επιτρέψουμε την συριζοποίηση του Συντάγματος (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σταθερό εκλογικό σύστημα και οικονομικό περιβάλλον - Απαγόρευση φόρων και εισφορών με αναδρομική ισχύ»

Ξεκάθαρος ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα ζήτησε εθνικές εκλογές πριν να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την υποχρέωση να περάσει τη συμφωνία πριν τις εκλογές με πρόσκαιρα ωφελήματα.

Σε σχέση με την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα υποχωρεί σε όλες τις κατατάξεις διεθνών οργανισμών προσθέτοντας ότι «κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται τα πράγματα πάνε καλά είναι οι ίδιοι που ήθελαν να πανηγυρίσουν το τέλος του γ΄ Μνημονίου».

Τόνισε πως η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει διαρκές μνημόνιο και πολυετή λιτότητα κάνοντας λόγο για παιχνίδι επιδομάτων, τα οποία λαμβάνουν όσοι έχουν φτωχοποιηθεί για να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Έκανε λόγο για την παγίωση ενός σταθερού πολιτικού συστήματος με σταθερό εκλογικό κύκλο, προκειμένου να μην γίνονται εκλογές κάθε λίγο και λιγάκι, επιβαρύνοντας την οικονομία. Σημείωσε δε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής.

Δεσμεύτηκε και για σταθερό οικονομικό περιβάλλον με μειωμένους φόρους και απαγόρευση της επιβολής φόρων και εισφορών με αναδρομική ισχύ.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και για το περιβάλλον ανομίας κάνοντας ειδική αναφορά για τα πανεπιστήμια με την επισήμανση ότι «η κυβέρνηση ενθαρρύνει το περιβάλλον κατατρομοκράτησης φοιτητών και καθηγητών», ενώ έκανε λόγο για «απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης»

«Δεν θέλουν η Ελλάδα να πάει μπροστά ούτε να μείνει στάσιμη αλλά να την πάνε πίσω όπως έκαναν στην οικονομία, την παιδεία, την ασφάλεια, παντού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλα τα θέματα που προσπαθεί να «αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ» και με όλους να περιμένουν αν η Εκκλησία τελικά αποδεχθεί την πρόταση Τσίπρα σε σχέση με την αλλαγή του άρθρου 3 (θυμηθείτε ΕΔΩ), με βουλευτές της ΝΔ να δηλώνουν πως κινδυνεύουν ακόμα και τα Χριστούγεννα (διαβάστε ΕΔΩ).

Υπάρχουν επικίνδυνες προτάσεις για δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία (π.χ. μέσω Facebook) και προτάσεις ατελέσφορες όπως ψηφοφορίες για ένα εξάμηνο για ΠτΔ αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις όπως αυτές που αφορούν τις σχέσεις κράτους-εξουσίας που δεν χρειάζονται συνταγματικές ρυθμίσεις, δήλωσε.

Δείτε την ομιλία:

 

  • 32
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...