• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Μητσοτάκης: «Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο Ν.Δ.-«Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη σε όλη τη χώρα»

Κ.Μητσοτάκης: «Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο Ν.Δ.-«Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη σε όλη τη χώρα»

Για «μήνυμα μεγάλης πολιτικής αλλαγής από τις κάλπες της 26ης Μαΐου», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών. «Τη Δευτέρα θα φανεί αν εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας», «γνώριζαν και έκρυβαν τους νεκρούς στο Μάτι», ανέφερε μεταξύ άλλων.


«Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά στις 26 Μαΐου, να κάνει η πατρίδα μας νέο ξεκίνημα. Ο κ. Τσίπρας τις τρέμει τις εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Οι πολίτες θα πουν έως εδώ στην κυβέρνηση του ψέματος».

«Μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους 3 μεγάλους δήμους, ένα μόνο θα σημάνει: Ότι οι Έλληνες αξίζουμε μια χώρα περήφανη. Με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με ενότητα και με ασφάλεια για όλους. Με πραγματική ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Την ελπίδα της ευθύνης. Την ελπίδα της αξιοκρατίας. Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν με την ψήφο τους «ως εδώ» στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, υπογράμμισε πως «η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του» και εξήγησε: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης. Γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης. Χωρίς άποψη για την Ευρώπη του αύριο, η κυβέρνηση δεν τολμά να υπερασπιστεί ούτε καν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του. Προτιμά να συμπαραστέκεται στον Μαδούρο που τσακίζει κάτω απ’ τα τανκς πολίτες που τρέφονται πλέον με ζωοτροφές».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Εκεί που τελειώνει ο Πολάκης, αρχίζει ο Τσίπρας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν είναι σύμπτωση ότι και στα δύο θέματα, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι δύο: Τσίπρας και Πολάκης. Ή, καλύτερα, ένας πρωθυπουργός κι ένας υπουργός σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος”.

Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως «Τσίπρας ίσον Πολάκης».

«Και τη Δευτέρα, στη Βουλή, θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας. Αλλά θα φανεί κι αν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι από το ίδιο υλικό. Θα αναμετρηθούν με την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Γιατί η επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι ο καθρέφτης του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική. Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση: Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν – ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος».

«Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις ρωσικές κούκλες τις «μπάμπουσκες» που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο. Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου του Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του…», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Για να τελειώνουν τα ψέματα, μία λύση υπάρχει: Ο κ. Τσίπρας ας ψηφίσει μαζί μας την τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε. Και ας σταματήσει να δικαιώνει την παροιμία ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ο πολίτης γνωρίζει πως ο κ. Τσίπρας τον φτώχυνε με 29 πρόσθετους φόρους. Είναι στη θητεία της δικής του κυβέρνησης που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθούς 330 ευρώ»

Απάντησε και στις επιθέσεις ότι σχετίζεται με την ελίτ λέγοντας: «Γνωρίζει ότι με τις ελίτ είναι ο ίδιος, που έκοψε το ΕΚΑΣ αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον μόνο άνθρωπο που έχει «παππού αλλά όχι πατέρα» για τον οποίο δεν ακούω τίποτα. Και τον ενοχλεί που ζητώ Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».

«”Καταδικάζω την κυβέρνηση τώρα, σημαίνει ψηφίζω μόνο Ν.Δ”. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση κάθε πολίτη -παντού στη χώρα», είπε και έδωσε το στίγμα της προεκλογικής καμπάνιας του. «Η καμπάνια μας θα είναι μία διπλή εξόρμηση αλήθειας: Απ’ την μία πλευρά, θα απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας τα ψέματα που είπε και τα δεινά που έφερε στη χώρα. Και από την άλλη, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, θα προβάλουμε σταθερά το δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο».

(πηγή: CNNGreece-φώτο: Eurokinissi)