Μητσοτάκης: «Ο κωμικοτραγικός θίασος Τσίπρα–Καμμένου προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών»

«Ο κωμικοτραγικός θίασος των Τσίπρα – Καμμένου δεν προκαλεί μόνο τη συνταγματική μας τάξη, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τη «γιορτή της γραβάτας» που στήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ζάππειο, «πέντε μέρες μετά τα πανηγύρια των Πρεσπών».

«Πάει πολύ να πανηγυρίζεις για ό,τι έκανες στις Πρέσπες, να φοράς τη γραβάτα που σου έδωσε ο κ. Ζάεφ και να την ξαναβγάζεις σε ένα σόου υποκρισίας», τόνισε και καταλογίζοντας ασυνέπεια λόγων στους κυβερνώντες θύμισε ότι «ο Τσίπρας είχε πει ότι η επιμήκυνση είναι το σχοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε και ο κ. Καμμένος είχε πει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό και θα αποχωρήσει από την πολιτική αν δεν κουρευτεί το χρέος».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος υπέβαλε και επισήμως το αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, στηλίτευσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, την «προκλητική φιέστα μιας κυβέρνησης» που, όπως είπε, «σφιχταγκαλιασμένη πανηγυρίζει για τα δεινά τα οποία θα επιφέρει και τα οποία αποκρύπτει από τους Έλληνες πολίτες».

Όπως είπε, «στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τυπικό πρόγραμμα, δεν τελειώνει η αυστηρή επιτήρηση και τα μέτρα», καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2019 έρχονται μειώσεις στις συντάξεις και από την 1η Ιανουαρίου 2020 ακολουθούν μειώσεις στο αφορολόγητο. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup «επιβεβαιώνει αυτό που λέμε εδώ και καιρό, ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο που συνεπάγεται πρόσθετα προνομοθετημένα μέτρα για τους πολίτες και αυστηρό μηχανισμό εποπτείας» που καμία άλλη χώρα που βγήκε από μνημόνιο δεν υποχρεώθηκε να πάρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κατάσταση στο χρέος ξέφυγε τελείως τα τελευταία τρία χρόνια. Δείτε, είπε, τους στόχους της απόφασης του Νοέμβριου του 2012, είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε». Υποστήριξε ότι «η ρύθμιση του χρέους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνη της δεν είναι αρκετή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί με ευθύνες του κ. Τσίπρα».

Τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική

Η χώρα χρειάζεται τολμηρή αναπτυξιακή πολιτική με πρώτη προτεραιότητα τις επενδύσεις και τις δουλειές, κάτι που ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κάνει, σημείωσε. «Με 1,5 και 2% ανάπτυξη δεν πάμε πουθενά… Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη της τάξης του 3 με 4% για να την αισθανθούν οι πολίτες, για να υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας και βελτίωση των εισοδημάτων και παραγωγή πραγματικού πλούτου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι τα μέτρα δεσμεύουν τη χώρα και τις δεσμεύσεις αυτές μπορούμε μόνο να απαλύνουμε… «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να μειώσουμε, και θα το κάνουμε, την εισαγωγική φορολογικά κλίμακα για όλους τους Έλληνες για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Εμείς μιλάμε για αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, άρα οικογένεια με τρία παιδιά θα έχει αφορολόγητο 3.000 ευρώ υψηλότερο, και συζητάμε για εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή της τάξης του 9% που θα διευκολύνει κάθε ελληνική οικογένεια με χαμηλό εισόδημα».

«Δεν θα μπορέσουμε να μετριάσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από τα υψηλά πλεονάσματα, αλλά μια κυβέρνηση που θα κάνει πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα μπορεί μετά από ένα χρόνο να ξανασυζητήσει τους δημοσιονομικούς στόχους με τους πιστωτές μας και να πετύχει χαμηλότερα πλεονάσματα για παραπέρα μείωση φόρων και δύο στοχευμένες κοινωνικές παροχές: ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισεκ. ευρώ από τα 760 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα, και κάθε παιδί σε παιδικό σταθμό» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu