Μητσοτάκης: Ελληνική καινοτομία το ψηφιακό πιστοποιητικό – Το πρότεινα για όλη την Ευρώπη, vid

Δίνουμε επιδόματα - Αυξάνονται τα πρόστιμα για τους παραβάτες - Υπό συζήτηση μία περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων...

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «επιτυχημένη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

«Φαίνεται πως ξεπεράσαμε το σκόπελο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονίας χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις. Οφείλεται και στην πολιτική απόφαση για επιβολή αυστηρότερου lockdown τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

«Έχουμε την ασφάλεια να μπορούμε να συζητήσουμε μία περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε και προσέθεσε: «Έχει επιτευχθεί ο βασικός στόχος. Έχει μειωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας».

«Το κράτος αποζημιώνει όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας», τόνισε για τα κρατικά επιδόματα που δείχνουν να αντικαθιστούν την ελεύθερη εργασία.

«Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις των μέτρων, αν ανοίξει η αγορά, αυξάνονται στα 500 ευρώ», δήλωσε.

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι Ελληνική καινοτομία. Σημαντικό είναι είναι να πάρει κοινοτικό χαρακτήρα. Αυτό πρότεινα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των χωρών, που θέλουν οι μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών να γίνονται πιο απρόσκοπτα», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται και για τον μήνα Φεβρουάριο η κάλυψη ενοικίου επαγγελματιών κατά 80%. Επίσης θα επεκτείνονται και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά για 2 μήνες ακόμη τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει. Επίσης προανήγγειλε αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ, «για να αναθερμάνουμε την οικονομία δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία με τρίτο κύμα της πανδημίας», όπως είπε.

Δείτε από το 34.10 την παραδοχή για το ψηφιακό πιστοποιητικό:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί