Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ρύθμιση για τα καταπατημένα έρχεται να ωφελήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που για δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας. Λύνει με διαφάνεια και δικαιοσύνη έναν γόρδιο δεσμό μεταξύ κράτους και πολιτών.
Μόνο από την τελευταία καταγραφή, όπως είπε, προέκυψε ότι πάνω από 90% δημόσιων και ανταλλάξιμων κτημάτων έχουν καταπατηθεί.
Το δημόσιο καθόριζε πρόστιμα, τα οποία ουδέποτε εισέπραττε και μετείχε σε δίκες που ποτέ δεν κατέληγαν σε αποφάσεις. Από το 1930 νόμοι επί νόμων προσέφεραν διάφορα ακίνητα, ώστε οι περιουσίες αυτές κάπως να παραχωρηθούν, και το αποτέλεσμα ήταν πρακτικά μηδενικό.
Σήμερα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξαγοράσουν νόμιμα τους χώρους. Αποτυπώνεται επιτέλους σε δεκάδες αγροτικές, βιομηχανικές και τουριστικές ζώνες της χώρας. Στην εξίσωση μπαίνουν και πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια.
«Προβλέπονται όμως και σαφή αντίβαρα, ώστε η διευθέτηση να μην εξελιχθεί σε μαζική και άκριτη νομιμοποίηση καταπατημένων. Ρυθμίζονται και μια σειρά από αντιφάσεις για τις οποίες ευθύνεται το ίδιο το κράτος», επισήμανε και πρόσθεσε: «Η αντιφατική και άδικη κατάσταση με τα καταπατημένα, τελειώνει σήμερα».
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζουν, συγκρίνουν και κρίνουν. Ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα. Ξεχωρίζουν τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή. Μπορούμε να φερουμε σιγουριά συνέπεια και σταθερότητα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα ατον πολίτη, να νιώθουμε και να ακούμε ώστε οι εκλγοές της άνοιξης να φέρουν και νέα άνοιξη στον τόπο με νέα ισχυρή εντολή στην προκοπή με αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΠΟ: Ολοκληρώθηκε η Α’ φάση του πιλοτικού έργου της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα διαλόγου αλλά….»
- Απίστευτο βίντεο από Βραζιλία: Οδηγός πάτησε λάθος πεντάλ και κόλλησε άντρα σε τοίχο!
- Γιατί το 2026 θα είναι η καλύτερη χρονιά για να δούμε το Βόρειο Σέλας – Η σχέση με το ηλιακό μέγιστο
- Απίστευτο! Έστειλαν στο νοσοκομείο υπάλληλο καθαριότητας ενώ έκανε τη δουλειά του
- Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ έλαβαν τη γαλλική υπηκοότητα λόγω…των παπαράτσι
- Μ. Χαρακόπουλος: Αυτά δήλωσε σε βράβευση μαθητών
- Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι, πρόστιμα και συλλήψεις για παρεμπόριο στις λαϊκές αγορές
- Ποιά χώρα ετοιμάζει αμυντικό σύστημα αναχαίτισης με λέιζερ;
- Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι για ληστεία σε βάρος 59χρονης
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΙΤΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΚΙΝΗΤΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ









