Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι η πρωτοβουλία του ΥΚΟΙΣΟ αγκαλιάστηκε, αμέσως, από τους φορείς, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους εργαζόμενους. «Η επιμόρφωση για την κατάργηση των διακρίσεων στο εργασιακό περιβάλλον παραμένει πρωταρχικός στόχος», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός προσθέτοντας ότι «εντοπίσαμε την αναγκαιότητα, υλοποιήσαμε το πρόγραμμα και δρομολογούμε νέες δράσεις για να ενδυναμώσουμε τους εργαζόμενους σε θέματα διαφορετικότητας».
«Το ποσό των 100 ευρώ ήταν μία συμβολική κίνηση, που αναδεικνύει, κυρίως, την ανεκτίμητη αξία της συμμετοχής στην καλλιέργεια και διαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής εργασιακής κουλτούρας», υπογράμμισε η υπουργός.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στο επερχόμενο νομοσχέδιο «Κοινωνική Αντιπαροχή, Κοινωνική Μίσθωση, Τριτεκνική Ιδιότητα και άλλες διατάξεις»: «Φέρνουμε στη Βουλή το νομοθετικό πλαίσιο για μια νέα στεγαστική πολιτική, πιο ευέλικτη και αποτελεσματική. Αξιοποιούμε αδρανή δημόσια ακίνητα και εξασφαλίζουμε την αύξηση προσφερόμενων κατοικιών με χαμηλό μίσθωμα σε ευάλωτα νοικοκυριά μέσα από τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
Το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή αποτελεί μια δραστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα με παραχώρηση οικοπέδων του δημοσίου σε ιδιώτες αναδόχους για την ανέγερση κατοικιών, με υποχρέωση, τουλάχιστον το 30% των αναγερθεισών οικιών να προορίζεται για κοινωνική κατοικία.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανότητα νέου προγράμματος ως Σπίτι μου ΙΙΙ, η υπουργός υπογράμμισε: «Κάθε επόμενο πρόγραμμα συνεπάγεται την επιτυχία κάθε προηγούμενου. Τα επικαιροποιημένα στοιχεία σχετικά με το πρόγραμμα Σπίτι μου ΙΙ αποτυπώνουν ότι έχει ήδη απορροφηθεί το 60% και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχει πλήρης απορρόφηση».
Η κ. Μιχαηλίδου ανέδειξε, επίσης, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης στον Έβρο με 500 αιτήσεις, ήδη. «Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης αφορά στους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Ενισχύουμε με 10.000 ευρώ τη μετεγκατάσταση και δίνουμε κίνητρα για την δημογραφική ανάπτυξη ακριτικών περιοχών. Η πρώτη εφαρμογή αφορά στον Έβρο με σκοπό την επέκταση του προγράμματος και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες που αντιμετωπίζουν δημογραφικές προκλήσεις».
Τέλος, μίλησε και για το πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία: «Υλοποιούμε σε 200 κόμβους σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με Δήμους και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ή υποστηρίζουν άτομα με αναπηρία, ένα πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για άτομα άνω των 65 και συμπολίτες μας με αναπηρία. Ενισχύουμε την αυτονομία τους και την ισότιμη πρόσβασή τους και στον ψηφιακό κόσμο».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μόσχα: Η «δυτική μειοψηφία» «προσπαθεί να αντιταχθεί» στο «κίνημα ανεξάρτητων κρατών»
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Άρχισε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση









