• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετρούν τα «κουκιά» στους ΑΝΕΛ: Ποιοι «παραστρατούν» και ψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετρούν τα «κουκιά» στους ΑΝΕΛ: Ποιοι «παραστρατούν» και ψηφίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Τρικυμία» στους ΑΝΕΛ όσο πλησιάζει η ώρα της αλήθειας στην ελληνική Βουλή

Με τις εξελίξεις στα Σκόπια να είναι ραγδαίες και την πιθανότητα η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό Κοινοβούλιο να είναι μεγάλη, η Ανεξάρτητοι Έλληνες μετρούν… τους βουλευτές τους.

Δύο από τους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ανοικτά πως πρόκειται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζοντας παράλληλα την κυβέρνηση στο ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας.

Η ήδη κατακερματισμένη Κ.Ο. του κόμματος έχει χωριστεί στα δύο, με τους Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο να φαίνεται πως έρχονται αντίθετοι με την στρατηγική που χάραξε ο Πάνος Καμμένος στο Σκοπιανό.

Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει καταστήσει σαφές πως το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία για το Σκοπιανό αν και εφόσον έρθει αυτή στη Βουλή, στηρίζοντας ωστόσο την κυβέρνηση!

Με δεδομένο λοιπόν πως στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσουν τι πρόκειται να κάνουν, τα περιθώρια για τους βουλευτές του Π.Καμμένου όλο και στενεύουν.

Τα πράγματα περιέπλεξε η δήλωση προ ημερών του εκπρόσωπου τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρου Τοσουνίδη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο υπερψήφισης μίας συμφωνίας δυσπιστίας της ΝΔ:

«Εάν ξεκάθαρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει ότι δεν παραχωρεί όνομα την επόμενη ημέρα, εάν θα είναι αυτός κυβερνήτης της χώρας τότε, ανοίγει συζήτηση που μπορούμε να συζητήσουμε».

Αναφορικά τώρα με την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών και όχι σε ό,τι έχει να κάνει την «επιβίωση» της κυβέρνησης, το Μαξίμου ποντάρει σε «μαξιλαράκια» ορισμένων (ανεξάρτητων και μη) βουλευτών που προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς.