• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μετά την κατακραυγή!!! Παίρνουν πίσω την ΚΥΑ για τους κλειστούς χώρους στην εστίαση και τους 12χρονους;

Μετά την κατακραυγή!!! Παίρνουν πίσω την ΚΥΑ για τους κλειστούς χώρους στην εστίαση και τους 12χρονους;

Άνω κάτω με την ΚΥΑ που προβλέπει ποιοι και πώς μπαίνουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης και συγκεκριμένα για τους 12χρονους.

Μπέρδεμα ολκής στην ΚΥΑ για τους 12χρονους και αν τελικά επιτρέπεται ή όχι τα ανεμβολίαστα παιδιά να εισέρχονται στους χώρους εστίασης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ αν και προβλεπόταν ρητά ότι στους κλειστούς χώρους -με τις ίδιες υποχρεώσεις να περιλαμβάνουν ανήλικους από 12 ετών και άνω- εισέρχονται μόνο όσοι επιδεικνύουν είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής το πιστοποιητικό νόσησης ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ήρθε να αποσαφηνιστεί ότι πρόκειται για λάθος.

Συγκεκριμένα η Μαρία Θεοδωρίδου είπε στο iEidiseis στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης ότι «είναι λάθος» και πως «τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν με τους γονείς τους στα εστιατόρια» εφόσον κάνουν rapid ή σελφ τεστ (ανάλογα με την ηλικία τους), ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικίες».

Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμη πηγή του υπ. Υγείας ανέφερε στο iEidiseis ότι θα μπορούν να μπαίνουν τα παιδιά στους κλειστούς χώρους της εστίασης καθώς «πρόκειται για λάθος» και τον Άκη Σκέρτσο να επανέρχεται σήμερα και να ανακοινώνει ότι στους κλειστούς χώρους της εστίασης ισχύουν τελικά τα ακόλουθα:

-Λειτουργία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) καθώς και ανήλικους, ανεμβολίαστους, μη νοσήσαντες, με αρνητικό rapid test (ηλικίες 12-17) έως 48 ώρες πριν ή self test (ηλικίες 4-11) έως 24 ώρες πριν.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΠΗΓΗ: ieidiseis