Μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την δυναμική του.

Ιδιαίτερα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και μετά, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για την κυβέρνηση. Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με πολλούς, η πολυαναμενόμενη έξοδος από τα Μνημόνια, δεν είχε καμία επικοινωνιακή επιτυχία, καθώς όλο και περισσότεροι λένε ότι το τέλος της λιτότητας αργεί πολύ ακόμα.

Δεν είναι ούτε ψέμα, ούτε υπερβολή να πούμε ότι η κυβέρνηση, έχει πιάσει ένα αρνητικό ρεκόρ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζει ότι η εικόνα του θα αλλάξει στην ΔΕΘ, στην οποία ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις μεταμνημονιακές παροχές.

Την ίδια ώρα, βλέπουμε ότι η ΝΔ κερδίζει συνεχώς έδαφος ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Η συνολική επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, πλέον δεν φαίνεται να πείθει τους πολίτες. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα διάφορα γκάλοπ και οι διάφορες δημοσκοπήσεις.

Διαβάζουμε στα parapolitika:

Ακόµα και σε λίγες περιφέρειες όπου διατηρεί την πρώτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, οι απώλειές του είναι τόσο µεγάλες, που η διαφορά του από τη Ν.∆. εµπίπτει στο περιθώριο του στατιστικού λάθους, µε τη Νέα ∆ηµοκρατία να έχει καλύψει τη µεγάλη διαφορά που είχε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αντίστοιχες περιφέρειες, κατά τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015.

Επιπλέον, σε περιφέρεια όπου φαίνεται ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και µε µικρή διαφορά (στα Ιόνια Νησιά), στη δηµοτικότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πιο πρόσφατη δηµοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Kappa Research στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να προηγείται µε ποσοστό 20,3%, όµως η απόστασή του από τη Νέα ∆ηµοκρατία (20,1%) είναι 0,2 ποσοστιαίες µονάδες. ∆ηλαδή, όπως προαναφέρθηκε, η διαφορά είναι σε πλαίσιο στατιστικού λάθους

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Για να γίνουν οι σωστές αξιολογήσεις των απωλειών του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπενθυµίσουµε ότι στις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, στην Κεφαλλονιά, λ.χ., η διαφορά που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.∆. ήταν 6,40 ποσοστιαίες µονάδες (33,95 έναντι 27,55%), ενώ στην Κέρκυρα η αντίστοιχη διαφορά ήταν 18,6 ποσοστιαίες µονάδες (40,59% έναντι 22,19%)!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu