• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με εντολή Μητσοτάκη τροπολογία της ΝΔ στην Βουλή για την πληγείσα Κρήτη – «Σταματήστε τους πλειστηριασμούς εκεί», το μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ

Με εντολή Μητσοτάκη τροπολογία της ΝΔ στην Βουλή για την πληγείσα Κρήτη – «Σταματήστε τους πλειστηριασμούς εκεί», το μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας δήλωσε σήμερα στη Βουλή ότι έχει εντολή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να προβεί τις επόμενες ώρες στην κατάθεση τροπολογίας για τις καταστροφές που έχουν γίνει στα Χανιά.

Η τροπολογία θα προβλέπει αναστολή του συνόλου εκτελεστικών μέτρων είτε δημοσίου είτε ιδιωτών, οποιασδήποτε μορφής πλειστηριασμούς κλπ για ένα διάστημα που θα συμφωνηθεί με την κυβέρνηση. Όπως είπε ο κ.Δενδιας η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει ένα διάστημα 3 μηνών κατά τα πρότυπα ρύθμισης που είχε γίνει σε προηγούμενες φυσικές καταστροφές ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση ελληνικής πολιτείας σε αυτό το θέμα.

« Χρειάζεται άμεση ανακούφιση των πληγέντων ,μετράνε και οι ώρες δεν μπορούμε να το αφήσουμε για αύριο ή μεθαύριο»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας και επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία αντίρρηση.