Με αυτό τον τρόπο, προσπαθεί να ισχυροποιηθεί η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες, ότι είναι αυτή που με τις κινήσεις της, κατάφερε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να ισχυροποιηθεί αλλά και να ανανεωθεί, προκειμένου το κόμμα αλλά και η κυβέρνηση, να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα καθήκοντα της νέας μεταμνημονιακής περιόδου.

Βέβαια είναι λίγοι οι πολίτες, που νιώθουν ότι όντως βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι η λιτότητα θα τελειώσει, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα μας απασχολήσει σε αυτό το άρθρο.

Συνεχίζουμε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια», στη σημερινή συνεδρίαση που ξεκινά στις 16:00 και η οποία αποφασίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, θα υπάρξει στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για τα δεδομένα που δημιουργούνται στη νέα φάση, τόσο για το κόμμα (δεδομένου και ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι έτος πολλαπλών αναμετρήσεων), όσο φυσικά και για την κυβέρνηση, σε σχέση με την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου της για την «επόμενη μέρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων αναμένεται να εισηγηθεί εκλογή νέου Γραμματέα της ΚΕ και να παρουσιάσει την πρότασή του. Έπειτα από την κομματική διαδικασία, προ των πυλών τίθεται και ο ανασχηματισμός.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ανώτατη κυβερνητική πηγή έδειχνε να μεταθέτει στην τρέχουσα εβδομάδα τις ανακοινώσεις για αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Έπειτα από την έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία επιπλέον θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες. Βασικός σταθμός για αυτό αποτελεί η ΔΕΘ.

Σχόλιο: Η ΔΕΘ στην ουσία είναι το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης.

Όπως προαναγγέλλουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια».

Αυτό περιλαμβάνει «μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές», κορυφαία εξ αυτών και η συνταγματική αναθεώρηση.

Σχόλιο: Ο λαός είναι δυσαρεστημένος, οπότε πρέπει να…..νιώσει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu